Hirdetés

16 GB memóriát kapott az új Sapphire Radeon RX 570



|

Senki sem értette, hogy mégis minek 16 GB memória egy Radeon RX 570-be. A Sapphire végül elárulta az okot.

Hirdetés

A Sapphire a jelentések szerint egy olyan Radeon RX 570-es videokártyát készített, amit 16 GB GDDR5-ös memóriával szerelt fel. Vagyis a memória mennyisége a duplája annak, ami elvileg lehetséges ennél az SKU-nál. 

Hirdetés

A grafikus vezérlő a Sapphire megszokott NITRO+ dizájnjára építkezik. Összesen 16 8 gigabites GDDR5-ös memóriachipet használ, ezek a PCB mindenkét oldalán ott vannak. 

A kínai MyDriverst nagyon érdekelte, hogy mégis miért rakott össze egy ilyen bizarr kártyát a Sapphire, ezért megkérdezte a gyártót. A cég válasza meglepő volt. 

A Sapphire a válaszában közölte, hogy szerették volna kiaknázni a videokártyában rejlő maximális bányászlehetőségeket. Ehhez a Polaris 20 GPU-nak extra memóriára volt szüksége a teljesítmény növeléséhez, legalábbis ha az ASIC bányászgépeket és a Cuckoo Cycle algoritmust nézzük. Mivel ez a videomemóriát 5,5 - 11 GB-ban tudja megtölteni, ezért a Sapphire számára a 16 GB volt a következő lépcső. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.