Hirdetés

18 TB-os, mesterséges intelligenciáknak szánt merevlemezt villantott a Seagate



|

Nem a hétköznapi felhasználókat célozzák meg ezzel a HDD-vel, ez pedig az árán is jól látszik.

Hirdetés

Seagate szeptember végén jelentette be 18 TB-os merevlemezeit, a legújabb IronWolf Pro és Exos X HDD-ket - korábban a 16 TB jelentette a csúcsot, ezt sikerült 2 TB-tal megfejelni. Ma pedig kiderült, hogy (ahogy azt sejteni lehetett) a SkyHawk Artificial Intelligence HDD-kből is érkezik 18 TB-os változat. 

A SkyHawk Artificial Intelligence merevlemezeket kifejezetten mesterséges intelligenciákhoz tervezték. Az első verziót még 2016-ban adták ki. A SkyHawk termékcsalád tagjait úgy optimalizálták, hogy a lehető leginkább képesek legyenek alkalmazkodni a deep learning és machine learning munkamenetekhez.

Hirdetés

A kemény igénybevételre felkészülve az új SkyHawk AI HDD képes lesz 550TB/éves munkameneti rátát is tartani, ami több mint háromszorosa a korábbi értékeknek. Jeff Fochtman, a Seagate Technology alelnöke elmondta, hogy az új SkyHawk AI 18TB segítségével a Seagate-nek sikerült az operációs és analitikai folyamatokban is komoly előrelépést elérni, a mesterséges intelligenciák számára létfontosságú videós megfigyelőrendszerek immár sokkal gyorsabban elérhetőek.

The SkyHawk AI 18TB ajánlott fogyasztói ára 510,85 dollár, azaz 156 208 forint. Ez értelemszerűen még adómentes, nettó ár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.