Hirdetés

540 Hz-es monitort villantott az Acer



|

De vajon mit ígér még az elképesztően magas képfrissítési rátán kívül?

Hirdetés

Viszonylag szegényes még az 500 Hz feletti képfrissítéssel rendelkező monitorok kategóriája, egészen eddig csak két vállalat állt elő a saját készülékével. Az Asus és az Alienware által bevezetett monitorok sokak szerint már-már indokolatlanul magas frissítési rátával rendelkeztek, és csak arra jók, hogy a számok harcában kiemelkedjenek.

A termékek azonban látszólag megtalálták a célközönségüket, amit az is alátámaszt, hogy egyre többen kísérleteznek és lépnek be az 500 Hz felettiek klubjába. Nemrégiben kiszivárgott az Acer saját modellje is, ami nagyon úgy tűnik, hogy minden eddiginél magasabb képfrissítési rátával rendelkezik majd.

Hirdetés

Az Acer Nitro XV242F névre keresztelt gaming monitort egy külföldi viszonteladói oldal listázta a napokban, így kiderült, hogy egy 24,1″-es képátlóval és FHD felbontással rendelkező panelről beszélünk, amely 540 Hz-es frissítési frekvenciával és 1 milliszekundumos GTG válaszidővel rendelkezik.

Pont úgy, mint az ASUS ROG Swift Pro 540 Hz-es modellje, ez is egy AU Optronics kijelzőpanelt használ, amely 400 nit fényerővel, 1000:1 kontrasztaránnyal, 99%-os sRGB és 90%-os DCI-P3 színskála-lefedettséggel és 10 bites színmélységgel büszkélkedhet. Az Acer modellje azonban az Asussal ellentétben Nvidia G-Sync-kompatibilis monitorként érkezik majd a piacra.

Az Acer Nitro XV242F továbbá egy teljesen ergonomikus állványt is kapott, amely 115 mm-es magasságállítással rendelkezik, illetve teljes mértékben forgatható és dönthető is. A bemenetek tekintetében két HDMI 2.0 és egy 1.4-es DisplayPort kapott helyett, továbbá még egy jack csatlakozóval is ellátták. Végül, de nem utolsósorban pedig még egy pár 2 wattos hangszóró is helyett kapott a monitoron, amire minden bizonnyal csak egy apró extraként érdemes majd tekinteni.

A felkerült adatlap alapján a megjelenése 2023. november 10-ére datálható és várhatóan 500 font körüli árra számíthatunk, ami jelen árfolyamon nagyjából 223 ezer forintnak felel meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.