Hirdetés

A Microsoft harcba szállt a tömeges válaszlevelek ellen



|

A Reply All Storm Protection főleg a sok ezres e-maileket küldözgető vállalatoknak segít, hogy a mailek tömegébe ne fulladjon bele a levelezőszerver.

Hirdetés

Amikor valaki elküld egy e-mailt egyszerre több címzettnek, és azok "válasz mindenkinek" beállítással reagálnak rá, normál esetben nem sok minden történik - azon kívül persze, hogy egy idő után a levélfolyam egyes résztvevőinek tele lesz a hócipője azzal, hogy mások online beszélgetésével legyen tele a postafiókjuk. De ha ugyanez egy több ezres címlistával történik, ahol szintén sokan elkezdenek reply all-t nyomkodni, az e-mailek tömege komolyan megfektetheti a levelezőrendszert. Ezért a Microsoft az Office... pardon, most már Microsoft 365 szolgáltatásban bevezetett egy új védekezési módszert.

Hirdetés

Az új funkció neve Reply All Storm Protection, és jelenlegi állapotában arra képes, hogy figyeli a rendszeren belül küldött levelezést, és ha olyan e-mail folyamot talál, amely több mint 5000 címzettet tartalmaz és az elmúlt egy órán belül legalább 10 "válasz mindenkinek" reakciót generált, elkezdi blokkolni az ehhez tartozó levelek kézbesítését.

Az Exchange Online ezek után órákon keresztül képes fenntartani a blokkot, hogy a szervezet összes többi levele rendben átérjen a címzettekhez. A Microsoft aztígéri, hogy a későbbiekben bővíti a funkcióval kapcsolatos lehetőségeket, így például az Exchange adminok saját maguk is beállíthatnak majd szabályokat, például megadhatják, milyen címzett-számtól és reply-all sűrűségtől lépjen életbe az automatikus korlátozás.

Vicces kis adalék, hogy maga a Microsoft is belefutott néhány "levélviharba" tavaly, januárban egy 11 500 címzettel ellátott e-mail sokszorosra dagadt folyama hömpölygött végig a cégen, márciusban pedig egy még durvább, 52 ezernél is több dolgozónak küldött levél okozott komoly fennakadásokat, amikor boldog-boldogtalan elkezdett mindenkinek válaszolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.