Hirdetés

A Toshiba hivatalosan is kilépett a PC-s piacról



|

Kiszállt a PC-s üzletágból a Toshiba, a Dynabook immáron teljes mértékben a Sharp kezében van.

Hirdetés

A Toshiba az első cég volt, amely laptopot hozott a piacra 1985-ben, ez volt a T1100. Most, néhány évtizeddel később pedig úgy döntött, végleg kilép a PC-s piacról, miután hosszú ideje nem szolgált új termékkel. A gyártó 2018-ban adta el a PC-s üzletágának 80,1 százalékát a Sharpnak - annak a Sharpnak, ami a Foxconn szárnyai alatt működik, és ismét visszajönne a PC-s piacra. A Dynabook márkával ezt meg is tette igazából, ebben maradt 19,9 százaléka a Toshibának - mostanáig. Ennek lehetőségéről már az eredeti üzletkor megállapodtak, így a Dynabook teljes mértékben a Sharpé lett. 

Hirdetés

A Toshiba nem csak azért adta el egy nagy átszervezés keretében a PC-s piacát, mert 2018-ban a vergődő PC-s piacon egyre kevésbé tudott versenyezni, hanem azért is, mert anno súlyos könyvelési botrányba keveredett. A NAND-üzletágat is leépítették, ez később Kioxia néven futott tovább, a TV-s üzletágat pedig a Hisense vásárolta fel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.