Hirdetés

32 GB HBM2 memóriát hozhat az AMD Navi utáni GPU-ja



|

Egyes források már azt is tudni vélik, hogy az Arcturus és a Big Navi két különböző dolog.

Hirdetés

A TechPowerUp állítólag hozzájutott az AMD első Navi utáni GPU-jának BIOS-ához, a kártya pedig akár 1 TB per másodperces memória-sávszélességet is elérhet, és nem a Big Navira épít. Állítólag egy visszafogott Vega chipről van szó. 

Hirdetés

A Radeon Instinct MI100 szervergyorsító állítólag az AMD Arcturus architektúra első fecskéje, és ezt az eszköz ID-ja is megerősítette. A kártya egyébként 32 GB HBM2 memóriát kapott, az órajel 1000 MHz, a memóriabusz 4096 bites. 

A BIOS-ból kiderült, hogy a GPU 1334, az SoC 1091 MHz-en tud működni, 128 számítási egységgel és 8192 shader egységgel, 200 wattos TDP-vel számolhatunk. Ez utóbbiból az következhet, hogy az MI100 hatékonyabb, mint a múltbeli AMD vezérlők. Az MI100 azonban nem a Big Navira épít, hanem a Vegára, 3D-s képességek nélkül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.