Hirdetés

Az AMD szerint még nagyon sok PC-t veszünk idén



|

Bár mások szerint a rövid javulás után újra csökkennek a PC-eladások, egy felmérés szerint szép világ jön az asztali gépekre és laptopokra - aminek az AMD joggal örül.

Hirdetés

A National Retail Federation legutóbbi felmérésére hivatkozva Rick Bergman, az AMD egyik alelnöke arról beszélt, hogy szerinte a világjárvány okozta távmunka- és távoktatás-hullám hatására minden egyes asztalra valamilyen számítógép kerül otthon, a konyhapulttól kezdve a kávézós kisasztalig. Így a családban már nem csak egy PC lesz, az online oktatás, a távolról történő munka és az egyéb elfoglaltságok miatt a trend az lesz, hogy minden embernek külön gép kell. 

Hirdetés

A kutatások szerint az amerikai családok idén 11,8 milliárd dollárt akarnak az iskolakezdési szezonban elektronikai eszközökre elkölteni. Tavaly ez az érték 7,7 milliárd dollár volt. Az egyetemisták 60 százaléka tervez PC-t venni, így tőlük a tavalyi 13,1 milliárd dollár helyett már 16,7 milliárd folyhat be az ágazatba. Persze egy 50 dolláros tablet éppúgy a szektorba tartozik, mint egy 5000 dolláros munkaállomás: az iskolakezdésre átlagosan 275 dollárt szánnak az emberek egy gépre. 

Ez pedig elképesztően sok belépőszintű Windows 10-es PC-t és Chromebookot jelent, vagyis hiába a drága és prémium eszközök dömpingje, nem azok terjednek a legnagyobb mértékben. A belépőszint ugyanakkor egyre drágább költést jelent, a 275 dollár tavaly és azelőtt még 203 és 187 volt. Az AMD szerint ez mindenesetre azt mutatja, hogy a mobilok egyáltalán nem vetettek végzet a PC-k korának, sőt, mindenkinek kell PC dolgozni, tanulni és játszani.

Ez a felmérés némelyest ellentmond az IDC és a Gartner előrejelzéseinek, a nagy elemzőcégek szerint ugyanis a második negyedévben valóban növekedtek a PC-k eladásai a koronavírus miatt, de a közeljövő már újabb csökkenést hozhat, szimplán azért, mert az embereknek elfogy a pénzük és inkább létfontosságú termékekre költenek. Meglátjuk, kinek lesz igaza.

Emellett a mostani felmérés eredményei persze egyáltalán nem azt jelentik, hogy az eladott gépek mindegyikében AMD processzorok, vagy a cég által kiadott GPU-k dolgoznak majd, de a CPU-piac legújabb fejleményei alapján az AMD most komoly lépéselőnybe kerül processzorok terén, tehát a vállalatnak nagyon jól jönnek az efféle kutatási eredmények.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.