Hirdetés

Az ASUS apró számítógépe lesz a legcsendesebb munkatársad



|

Síri csendben dolgozik a hűtőventilátor nélkül érkező ExpertCenter PN42.

Hirdetés

Az ultrabookok körében már régóta elérhetők a csendes működést ígérő passzív hűtéses, vagyis ventilátor nélküli modellek, az asztali konfigurációk repertoárjában viszont még kevésbé elterjedt ez a megoldás, amit most az ASUS igyekszik ellensúlyozni egy kompakt, de annál sokoldalúbb irodai igáslóval.  

A nem kimondottan fülsimogató ExpertCenter PN42 névre keresztelt mini PC az Intel N100-as (3,4 GHz, 6M Cache) és N200-as (3,7 GHz, 6 M Cache) processzoraival érkezik, amelyek hűvösen tartásához nem szükséges ventilátor, így a kis gép tökéletes némaságban végzi a dolgát.

Hirdetés

Az 1 kilogrammot nyomó ExpertCenter PN42 integrált Intel UHD grafikus chippel érkezik, amivel párhuzamosan akár 3 normál monitort, vagy két 4K-s kijelzőt is képes meghajtani. Az ASUS kiemeli, hogy a masina felhasználóbarát kialakításának köszönhetően szerszám nélkül cserélhetjük az M.2-es PCIe SSD tárhelyet, a Start gombba pedig egy színes LED-került, amely a diagnosztizálást segítendő különböző hibaüzeneteket közvetít (pl. memória, cpu, megakadt bootolás).

A részben újrahasznosított műanyagból készült gépház csupán 127,5 x 132 x 57,6 mm-nyi helyet foglal, de egész seregnyi portot sikerült összezsúfolni rajta: egyebek mellett akár 7 db USB-bemenettel, két 2,5 Gb-os Ethernet-csatakozóval, valamint DPI 1.4/HDMI/COM/VGA/Type-C/DP1.2 aljzatokkal is kérhetjük, és nem marad el a repertoárból a jó öreg Jack/mikrofon párosa sem.

Az ASUS szerint az ExpertCenter egyik legnagyobb előnye a megbízhatóság, amelyre a robusztus kialakításnak köszönhetően még a legextrémebb alkalmazási környezetekben is számíthatunk. A mini PC árát és megjelenési dátumát egyelőre nem közölte a gyártó, de a többi adat már böngészhető a hivatalos termékoldalon, valamint egy videós bemutatót is kaptunk a géphez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.