Hirdetés

Az IBM szerint már rossz dolog az arcfelismerés, többé nem támogatja



|

Az IBM innentől kezdve nem fejleszti, nem támogatja és nem kutatja az arcfelismerő technológiákat.

Hirdetés

Sorozatosak a tiltakozások George Floyd halála óta, és miközben a békés tüntetők jogos problémákra hívják fel a figyelmet, addig a kialakult helyzetet sokan igyekeznek kihasználni. A bűnözők rombolnak, fosztogatnak, zavargásokat és harcokat szítanak, de más felek is vannak, akik egyéb módokon kívánnak visszaélni  a szituációval. Emellett pedig sokan vannak azok is, akik túlzó következtetésekig és véleményekig mennek el. Ha a tech szektorban maradunk, sokan például felháborodtak azon, hogy a Chrome böngészőben megszűnik az úgynevezett blacklist - ez részben szolidaritási okokból történik, de részben azért, mert vannak, akik már a fekete és a fehér szavaknak, színeknek önmagában is kifejezett rasszista jelentést tulajdonítanak, valamint azoknak is, akik ezeket használják. Ettől az egyre jobban feszülő helyzettől pedig az IBM is tart. 

Hirdetés

Az IBM többek között a mostani helyzetre tekintettel úgy döntött, hogy végleg leszámol az arcfelismerő technológiával, annak támogatásával, fejlesztésével, használatával, kutatásával, és elemzésre alkalmas szoftvert sem kínál többé. A cég ügyvezetője szerint ez a fajta azonosítás erősítheti a faji alapú megkülönböztetést, ők pedig elleneznek minden olyan technológiát, ami a tömegek megfigyelésére, faji profilozásra, alapvető emberi- és szabadságjogok megsértésére alkalmas, vagy bármi másra, ami ellentétes a cég értékeivel, a bizalom és átláthatóság kérdésével. 

Miközben egyre több helyen szabályoznák az arcfelismerés használatát, addig a gyakorlatban egyre több helyen alkalmazzák, így már reptereken, bevásárlóközpontokban és egyéb nyilvános, forgalmas helyeken is. Az IBM szerint itt az ideje nemzeti párbeszédet kezdeni arról, hogy a hatóságok használjanak-e arcfelismerő technológiát, és ha igen, hogyan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.