Hirdetés

Az új Asus ZenBook luxus, de nem feltétlenül drága



|

Az Asus sikerreceptje: gyűjtsd be a legújabb chipeket és építs olyan laptopot, ami erős, vékony, mégis 1 napig bírja az akkumulátora. Szintet lépett a ZenBook, ráadásul a középkategóriára is gondolt. Csak egy modell hiányzik.

Hirdetés

Megjelenése utáni első éveiben a ZenBook a prémium ligában versenyzett és csak nemrég jött rá az Asus, hogy a középkategóriában is óriási kereslet van minőségi készülékházba épített, elegáns gépekre, amelyek viszont izgalmasabban néznek ki, mint az irodai igáslovak. A most bemutatott ZenBook család már rettentő népes: az elérhető árútól az ideális középkategóriás modellen át egészen a hajszálvékony, mégis erős csúcsragadozókig mindenféle típust megtalálsz. Nézzünk néhány igazán érdekeset.

 

Hirdetés

Új ZenBook család Duo nélkül

Az őszi nagy Asus bejelentésen sok érdekes és új modellt kaptunk, de Duo-t egyet sem: a tavalyi nagy duplakijelzős notebook-őrület után ez elég éles váltás, de kérdésünkre azért elárulták, hogy ez egyáltalában nem azt jelenti, hogy zsákutca volt, sőt, nagyon szerették az emberek, de új Duo modellek majd csak később érkeznek.

Addig azonban itt az új ZenBook armada, amellyel immáron nem csupán a prémiumra, hanem a megfizethető kategóriára is céloz az Asus - és teszi ezt nagyon bölcsen. A nyárvégi bemutatón kizárólagos főszerepet kapott az Intel Tiger Lake - Ryzen 4000-rel már most is vehetsz ZenBookot és hamarosan újabb modellek is érkeznek. A Tiger Lake az Intel legújabb processzora és immáron nem a harmatosnál is gyengébb UHD Graphics GPU izzad benne, hanem egy sokkal erősebb Xe Graphics modul, amelynél azt ígérik, fejletépően gyors lesz játékok alatt - hisszük, ha látjuk.

És ha már új platform, akkor az azonnali felébredés, a még tovább javított üzemidő, a Thunderbolt 4 és a Wi-Fi 6 sem hiányozhat. Az Asus ehhez a NanoEdge kijelzőt adja, ahol immáron az alsó káva is keskeny. Az üzemidővel sem lesz gondod, az új gépek a nagy akkut megtartották, miközben az egész platform takarékosabb lett.

 

ExperBook B9 Refresh

A tavalyi Asus-felhozatalból a B9450 volt az egyik kedvencünk: 994 gramm, teljes kiépítésű belső, szép kijelző és masszív ház - az egyetlen visszatartó erő az ára. Az idei modell csak ráncfelvarrás, de abból fontos. A MIL-STD 810H szabványnak megfelelő, strapabíró gép nem lett nehezebb, de került bele jelenlét-érzékelő, két Thunderbolt 4, mesterséges intelligenciával átitatott mikrofonok és hangszórók (akár a másik oldalon jelentkező zajokat is kiszűri az általad hallott hangból), valamint a 66 Wh-s akku is megmaradt. Még egy ötletes megoldást bemutattak az új irodai pehelysúlyú csúcslaptoppal kapcsolatban: a gép dobozának kábeltartó belseje notebook-állvánnyá hajtogatható, amibe még a töltőt és kábeleket is elrejtheted, miközben megtámasztod vele gépedet.

Amúgy érkezik a ZenBook 14 Ultralight is, amely szintén 1 kg alatti és Tiger Lake Intel alapokra épül, viszont ebben azért lesz opcionálisan egy GeForce MX450, ami spekulációink alapján azt jelentheti, hogy azért az Intel Xe GPU mégsem olyan aszfaltszaggatóan gyors.

 

Az új ZenBook család csúcsai

A ZenBook-család felső köreibe érkezett a ZenBook S és Flip S. Előbbi 15,7 mm vastag és alig 1,35 kg, különlegessége pedig a Tiger Lake platform mellett a 3:2-es képarányú kijelző, amely 100% DPI-P3 színtér-lefedettségre képes. Szintén üdvözlendő extra a teljes szélességű billentyűzet, azonban azt már nehezebben emésztjük meg, hogy nincsen rajta jack csatlakozás.

A ZenBook Flip S kapcsán is sok izgalmas extrát lehet felsorolni, de mi a legfontosabbat emelnénk ki: a 13 colos, stylus-kompatibilis érintőkijelző OLED paneles, kalibrált és 100% DCI-P3+HDR tanúsítványokkal is rendelkezik. Azt is sikerült megtudnunk, hogy a panelt a Samsung szállítja és a legújabb, legmodernebb csúcspéldány. Ez nagyon szép teljesítmény a 13,9 mm vékony, 1,2 kg nehéz géptől, amely ráadásul 15 órás üzemidőt ígér.

Jön még egy csomó Asus újdonság

A néhány kiemelt ZenBook mellett több, klasszikus és barátságosan árazott modell is érkezik, emellett pedig a VivoBookok is megújulnak úgy kívül, mint belül. Első kézből már azt is tudjuk, hogy mindegyik modell időben megérkezik hazánkba, így kedvünkre szétcincálhatjuk majd a legérdekesebb modelleket. Például az UX371-es ZenBook Flip S-t, amelyről holnap olvashatjátok is első tapasztalatainkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.