Hirdetés

Felháborító, de a Windows 11 még mindig lassítja az SSD-ket



|

Hiába panaszkodnak a felhasználók hónapok óta, a Microsoft képtelen kijavítani a hibát.

Hirdetés

Amikor a Microsoft kiad egy új Windows verziót, a tapasztaltabb felhasználók általában vonakodva frissítik a saját operációs rendszerüket. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egy ilyen váltás bizony nem zökkenőmentes, az optimalizálatlanság, driver problémák és egyéb bugok bizony nemcsak a rendszer összeomlásához vezethetnek, néha szinte csak a háttérből lassítják a gépünk teljesítményét.

Pontosan egy ilyen hiba ütötte fel a fejét a márciusi Windows 11 frissítéssel (KB5023778), ami rengeteg felhasználó SSD-jét lassította le alaposan.

Hirdetés

Hiába jött ki azóta számos újabb javítócsomag, a probléma még mindig fennáll, és mivel egyelőre a jövő héten élesedő frissítés kapcsán nem zengett fanfárokat a Microsoft arról, hogy végre megtalálták a probléma forrását, várhatóan egy darabig semmi nem fog változni.

Egyes beszámolók szerint az NVMe SSD-k írási sebessége 4400 MB/s-ről akár 1200 MB/s-re is bezuhant, a hibajelenség az olcsóbb és prémium modelleket is érinti. A Microsoft egyelőre csak annyit erősített meg, hogy tudnak a problémáról, de azt nem tudjuk, hogy dolgoznak-e rajta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.