Hirdetés

Újra az Intel lesz a félvezetőpiac királya



|

Az IC Insights szakemberei szerint idén az Intel lesz a világon a legnagyobb félvezetőgyártó.

Hirdetés

Minden jel arra utal, hogy csak rövid ideig volt a Samsung a félvezetőpiac királya. Bár 2017-ben átvette az elsőséget az Inteltől, az IC Insights jelentése szerint 2019-ben visszakerül az élre az Intel, még úgy is, hogy a világszintű eladásai 2018 és 2019 között csökkentek. 

Hirdetés

Az Intel tavaly 69,88 millió dollárnyi félvezetőt adott el, idén az összeg 69,83 millió lesz. Ez stagnálásnak felel meg, miközben a Samsung 29 százalékos visszaesést tapasztalt főként a csökkent memóriakereslet következtében ( a NAND és a DRAM beszállítók is érintettek). 

A Gartner már áprilisban megjósolta a helycserét, egy hónappal később az IC Insights is erre tippelt. Most megerősítették az akkori feltételezéseket. 

A piacon azonban nem csak a Samsung járt rosszabbul: a top 15 cégből 6 két számjegyű visszaesést tapasztalt idén az eladásokban, köztük az SK Hynix, a Micron, a Toshiba, az NVIDIA és a Qualcomm is. Csak a Sony, a TSMC és a MediaTek tudott pozitív irányba mozdulni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.