Hirdetés

Kattints ide, ha gond van az NVIDIA videokártyáddal



|

A Maxwell és a Pascal architektúrákra építő videokártyáknál olyan hibák jelentkezhetnek, amelyeket csak BIOS-frissítéssel lehet megoldani.

Hirdetés

A modern monitorok egyre nagyobb felbontást használnak, és értelemszerűen a videokártyák támogatják is ezeket. Modern csatlakozók terén naprakészek az NVIDIA Maxwell és Pascal architektúrákra építő grafikus vezérlői is. Támogatják például a DisplayPort 1.3-as és 1.4-es szabványát - ugyanakkor nem tökéletesen

Hirdetés

Az ilyen szabványokra építő újabb monitoroknál rengetegen panaszkodnak arra, hogy Maxwell- és Pascal-alapú videokártyákkal (vagyis GeForce GTX 900 és GeForce GTX 10 szériás modellekkel) a legkülönfélébb hibákat tapasztalják. Van, akinél fekete a kijelző, amíg az operációs rendszer tölt; másnál fagyás tapasztalható a bootfolyamat során. 

Sajnos ezeket a kellemetlenségeket nem lehet egyszerűen driverfrissítés keretében orvosolni - a videokártyák BIOS-frissítésére van szükség. Szerencsére nem kell minden gyártót bevárnunk, és profi tudást sem igényel a művelet. 

Az NVIDIA nem várt a partnereire, inkább kiadott egy eszközt, ami képes megállapítani, hogy a gépben lévő videokártya igényel-e a frissítést. Ha igen, akkor a BIOS-frissítést magától elvégzi, a Windows operációs rendszeren belül. Elsőként törli a drivert, majd új BIOS-t flash-el - fontos, hogy ez a folyamat ne szakadjon meg, különben egy drága levélnehezékünk lesz. Az eszköz az egyedi tervezésű grafikus vezérlőkkel is kompatibilis. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.