Hirdetés

Mesterséges intelligencia védi az IBM SSD-it a zsarolóvírusok ellen



|

Az innovatív megoldás még azelőtt képes lekapcsolni a ransomware támadásokat, mielőtt azok komoly kárt okoznának.

Hirdetés

Elképesztő károkat okoztak a különböző zsarolóvírusok az elmúlt években. Nemcsak különböző IT cégekből, de többek közt kórházakból is megpróbáltak dollármilliókat kihúzni a támadók. Egyes esetekben üzleti titkok, máskor életek bánták, hogy nem volt elég védett az informatikai rendszer, 2023-ban pedig minden eddiginél több pénzt sikerült így szerezni a támadóknak.

Az IBM mérnökei is megelégelték a pofátlan hackereket, és kifejlesztettek egy olyan megoldást, amely képes elgáncsolni ezeket a támadásokat. A mesterséges intelligencia az IBM FlashCore moduljaiba került be, amelyek folyamatosan, valós időben vizsgálják az összes írt és olvasott adatot, és ha jogosulatlan titkosítást észlenlnek, akkor leállítják azt, mielőtt komoly károkat tudna okozni.

Hirdetés

Mivel a nagy mennyiségű adatok titkosítása akár órákba is telhet, egy időben elkapott támadás hatalmas segítség lehet a védekezésben. A technológia működését az IBM blogján részletezték.

Ez a megoldás persze egyelőre csak a megavállalatok adatait védi majd meg a betolakodóktól, maga az ötlet viszont rövid időn belül beszivároghat az egyszeri felhasználók életébe is, hiszen az AMD és az Intel is lát fantáziát a dedikált AI-támogató hardverrel szerelt processzorokban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.