Hirdetés

Nem találod ki, hol tért vissza az Xbox Kinect-szenzora



|

A Kinect nem halt meg, csak pályát módosított.

Hirdetés

Novemberben lesz 14 éve, hogy a Microsoft piacra dobta az egész testes mozgáskövetést elhozó Kinectet, amelynek az eredeti formájában az lett volna a célja, hogy új szintre emelje a Nintendo Wii-vel berobbant mozgásalapú játékokat, immáron az Xbox 360 és később az Xbox One közreműködésével.

A közönség lelkesedését azonban nem sikerült hosszú távon is fenntartani, a gesztusalapú gaming zsákutcának bizonyult, így a Microsoft 2017-ben leállította az xboxos Kinect gyártását. Bizonyos területeken viszont azóta is népszerű az eszköz, a benne használt szenzorok ugyanis nem csak a videójátékokban jöhetnek kapóra.

Ezt bizonyítja annak a redditezőnek az esete is, aki nemrég egy CT-vizsgálat során megdöbbenve vette tudomásul, hogy a szkennelést végző gép a Kinect Xbox One-os verzióját használja a képalkotáshoz.

Hirdetés

Ahogy a fotó is mutatja, a masina gyártója kimondottan elegánsan oldotta meg a konzolos kiegészítő integrációját, a világító X-logó nélkül fel sem tűnne a "turpisság".

CT machine uses Xbox Kinect as camera
byu/King_hack9 inmildlyinteresting

Habár elsőre meglepő lehet a találkozás, a Kinectet már a pályafutása kezdetén felfedezték maguknak a szakemberek például a robotikában és a digitális mozgásrögzítésben is, mivel jóval olcsóbb és esetenként megbízhatóbb formában tette elérhetővé a mélységérzékelő technológiát, mint a hasonló célokra szánt profi eszközök.

A Microsoft éppen ezért az xboxos Kinect elkaszálása után még évekig árult egy új, profi felhasználási területekre kifejlesztett verziót, amely az Azure felhős infrastruktúrájával összeköttetésben üzemelt. A 2020-ban piacra dobott Azure Kinect DK forgalmazása végül tavaly állt le, az eladott példányok működése viszont továbbra is biztosított.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.