Hirdetés

Előfizetői kincsek: PC World rendszermentő USB-kulcs



|

Mindig hasznos egy olyan USB-kulcs, amely képes feléleszteni a halottnak hitt PC-t. A PC World rendszermentő kulcs ilyen, amelyet előfizetőiknek ingyen átadunk.

Hirdetés

Izgalmas dolog veszélyesen élni, de éppen személyes adatainkat, operációs rendszerünket és beállításainkat veszélybe sodorni nem kimondottan bölcs cselekedet. Készülj fel a legrosszabbra, bármilyen katasztrófára, hiszen csupán egy-két órádat veszi el (és az sem lesz unalmas), viszont vész esetén rengeteg időt, pénzt és hajtépést spórolhatsz meg vele. Milliónyi veszély leselkedik a számítógépen tárolt rengeteg személyes adatodra, beállításaidra, programjaidra, ezért a kötelezőnek mondható védelmi vonalak mellett a helyreállításra is fel kell készülnöd.

Ezt elegánsan és egyszerűen megteheted a PC World rendszermentő USB-kulcsával, amellyel egyúttal barátaidat, családtagjaidat is kimentheted a bajból, legyen szó akár hardverhibáról, vírustámadásról vagy bármilyen más veszélyről.

1 TB tárhely és további 12 ok a PC World előfizetés mellett

Miért éri meg PC World előfizetőnek lenni? Mutatunk több mint egy tucat okot, ha az 1 TB tárhely nem lenne önmagában elég meggyőző.

Úgy döntöttünk, hogy a PC World rendszermentő USB-kulcsának alapjául a Windows környezetet választjuk, mégpedig úgy, hogy az mindenki számára továbbra is ingyenes legyen. Ez utóbbi kitétel alaposan megnehezítette a dolgunkat, a Microsoft azonban készített egy komplex, kiválóan használható, windowsos rendszert a rendszerintegrátorok számára, amely az igazi, teljes értékű Windows végletekig lecsupaszított változata. Ez a Windows PE (rövidebb nevén WinPE), vagyis a Preinstallation Environment (előtelepítési környezet). A WinPE nem kerül egy filléredbe sem, és a Windows 10-zel párhuzamosan fejlődik.

Kezelőfelülete a jól ismert grafikus, ablakos nézetet adja egérkezeléssel, és még magyar nyelvre is átállítható, ám Start menü, Tálca és egyéb extrák nincsenek benne, és hivatalosan nem is lehet aktiválni ezeket. A Windows 10-ben megszokott modern appok, hasznos segédprogramok is mind egy szálig hiányoznak, a futtatási környezet viszont ott lapul a puritán asztal alatt, neked pedig ez pont elég ahhoz, hogy egy roppant hasznos rendszermentő USB-kulcsot készíts.

A Windows PE jelenleg Windows 10 1809-es alapokra épül, vagyis abszolút a legfrissebb. Kényelmes lenne, ha a Microsoft egy letöltési linken elérhetővé tenné a lemezképfájlt, de ilyet ne is keress; meg kell dolgozni azért, hogy saját WinPE rendszered lehessen. A WinPE-re épülő PC World rendszermentő USB-kulcs elkészítéséhez a következőket használtuk fel: Microsoft Windows Assessment and Deployment Kit (Windows ADK); Windows PE add-on for the ADK; 8/16 GB-os USB-kulcs; nagyjából 20-30 GB szabad tárhely; Windows 10 rendszergazdai jogosultságokkal; hordozható programok.

Hirdetés

A PC World rendszermentő USB-kulcshoz előre összeállítottuk előfizetőinknek a komplett, 32 bites Windows PE rendszert, lecseréltük a háttérképet, a nyelvet átváltottuk magyarra, és integráltunk egy általános Realtek GbE LAN-vezérlő drivert is. Induláskor az Explorer++ kezelőfelülete jelenik meg, a Programfájlok mappában pedig 10 alkalmazást építettünk be.

A PC World rendszermentő USB-kulcs szolgáltatásai

Indulás USB-kulcsról: Szinte bármilyen típusú számítógépet el tudsz indítani pendrive-od segítségével.
Windowsos kezelőfelület: A magyarul használható, Windows 10-alapú WinPE futtatási környezetben a szokásos parancsokkal javíthatod a rendszereket.
Megszokott programok: A sokoldalú fájlkezelő (Explorer++) mellett számtalan, hasznos programot tartalmaz a képfájl, beleértve vírusirtót, adatmentőt, hardverleltárazót, titkosítót és böngészőt is.
Drivertámogatás: A hardvergyártók által Windows 10 alá készített meghajtóprogramok itt is használhatók.
Egyszerű elkészítés: A 32 bites alapokra felépített PC World rendszermentő USB-kulcs előre elkészített képfájlja előfizetőink számára elérhető, és egyszerűen kiírható bármilyen USB-kulcsra.

Te is bevetnéd a PC World rendszermentő USB kulcsát? Rendkívüli év végi előfizetői akciónk keretén belül most rendkívül kedvező áron lehet a tied, ráadásul az Office 365 előfizetést, a Kaspersky legerősebb éves védelmét, valamint az Arduino Uno kezdőcsomagunkat is bezsebelheted. További részleteket a pcworld.hu/elofizetes oldalon találsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.