Hirdetés

Porsche laptop és snapdragonos PC az Acer őszi meglepetései



|

Új Swift, Spin és Aspire laptopok érkeznek 11. generációs Intel Core CPU-val, mi mégis egy olyan modell után sóvárgunk, amit itthon nem terveznek árulni.

Hirdetés

Bár egyre erősödik a notebookok világában az AMD a legújabb Ryzen processzorokkal (és tegyük hozzá gyorsan, hogy abszolút jogosan), azért a PC-gyártók még a szokásos módon reagálnak, amikor az Intel új Core CPU-szériát mutat be: frissítik korábbi modelljeiket.

Így tett októberben az Acer is és sok-sok új Swift, Spin és Aspire laptopot mutatott be. Ezek farvizén 6 új gamermonitor és új Chromebook is érkezett - utóbbi pedig annyira izgalmas, hogy ezzel szeretnénk a leginkább foglalkozni - kár, hogy ezúttal sem lesz rá lehetőségünk.

 

Hirdetés

Acer Swift 3x

Mindössze 1,3 kg a 14 colos új Swift 3x, amelyet a 11. generációs Intel Core CPU és az abba integrált Intel Iris Xe MAX GPU hajtanak. A gép az összes, fontos és hangzatos új technológiát támogatja, mint például a Thunderbolt 4 vagy a Wi-Fi 6, és természetesen gyorsabb is lesz egy kicsit elődeinél, de azt már most leszögezhetjük, hogy hiába az új integrált GPU hangzatos neve, ez továbbra sem gamergép (várhatóan 2-4× gyorsabb lesz, mint az Intel UHD Graphics). Munkára, tanulásra viszont annál jobb, amihez kapóra jön a 17,5 órás üzemidő és a gyorstöltés: 30 perc töltés 4 óra használatot eredményez. 

Ilyen egy luxus Porsche laptop

Klasszikus kialakítású, kissé talán szögletes is, de tény, hogy nagyon jól néz ki az Acer és Porsche Design által tervezett notebook, a Porsche Design Acer Book RS. Odabent 11. generációs Intel Core CPU és GeForce MX350 GPU dübörög, azonban ezúttal az 1,25 kg-os gép külseje fontosabb.

A fedlap kevlárhatású borítása strapabíró és jól is mutat, a gyémántmintázatú, speciálisan megerősített ház pedig különlegesen strapabíró, miközben prémium külsőt is kölcsönöz a gépnek. Az Acer és a Porsche teljes kiegészítőszettet is készítenek a géphez, amit természetesen nem a szaküzletek alsó polcain kell majd keresnek, hiszen nem egy tipikus belépőszintű masina.

Acer Spin 3 és 5

A hibrid gépekre is meglepően nagy igény van, egyre többen fedezik fel a stylus és az érintőkijelző adta lehetőségeket, miközben a klasszikus notebook-kialakításról, a fizikai billentyűzetről sem kell lemondaniuk. Az új Spin 5 szintén a 11. Generációs Intel Core CPU-ra épül és Iris Xe grafikus chip hajtja, amihez 14,9 mm-es vastagság és 1,2 kg-os tömeg társul. A Spin 5 büszkesége a 3:2-es képarányú, vékonykávás, IPS-kijelző, ami különösen szép színekre képes.

Ezzel szemben a Spin 3 16:10-es képarányú érintőkijelzőt kapott, amely a 13,3"-os átmérő ellenére is 2560×1440 pixeles, így tűéles képet kapsz. Természetesen a Type-C, a Wi-Fi 6, a stylus-támogatás, a 15 órás üzemidő és a gyorstöltés innen sem hiányoznak.

Búcsú a Wintel párostól

Eleged van a Windowsból és az x86 hallatán sem dobban nagyot a szíved? A legújabb Chromebook birtokában mindkét világgal elegánsan szakíthatsz. Az Acer Chromebook Spin 513 az Intel vagy AMD CPU-k helyett Qualcomm Snapdragon 7c központi egységre épül és természetesen a legfrissebb Chrome OS-t futtatja. A 15,5 mm-es, alumínium házba csomagolt gép kevesebb mint 1,2 kg és 360 fokban átforgatható az IPS-paneles FHD érintőkijelzője, amit Gorilla Glass véd a sérülésektől.

A Snapdragon 7c SoC 8 nm-es technológiával készült, Kryo 468 CPU-ból és Adreno 618 GPU-ból áll, illetve az Acer nem felejtette ki a gépből a 4G modemet sem, ami a Chrome OS-nél különösen nagy előny. Az új Spin 513 az Android appokat is futtatja és a takarékos hardvernek köszönhetően rendkívül hosszú, egésznapos üzemidővel rendelkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.