Hirdetés

Deepfake Taylor Swift pornó lepte el Elon Musk közösségi oldalát



|

Szabályos háború zajlik a futótűzként terjedő felvételek és Taylor Swift rajongói között.

Hirdetés

Napjaink és minden időnk egyik legsikeresebb zenei előadójaként Taylor Swiftnek mostanság meggyűlik a baja a technológiával, mivel nemrég egy gépileg generált anyagokra épülő csaláshoz használták fel a képmását és a hangját, most pedig az őt imitáló deepfake pornó lepte el az internetet, jobban mondva annak egy bizonyos szegletét.

A napokban ugyanis az X (korábban Twitter) felületén tömegesen kezdtek feltűnni a mesterséges intelligenciával létrehozott, változó mértékben pikáns kamufotók a "Taylor Swift AI" hashtag alatt, végül az énekesnő rajongóit is csatába szólítva.

A Gizmodo beszámolója alapján a képek egy AI-generált pornóra szakosodott Telegram csoportból származnak, és nem teljesen frissek, mert korábban hónapokig keringtek a 4chanen is.

Hirdetés

Habár az X felhasználói szabályzata tiltja az efféle tartalmakat, a platform megtizedelt moderációs csapata nem igazán bírta a tempót, így volt olyan kép, ami 17 óráig maradt elérhető és 456 millió megtekintést gyűjtött össze a törlése előtt.

E sorok írásakor viszont már csak egyetlen ilyen posztot találtunk, ami nem kis részben Swift hírhedten elkötelezett rajongótáborának, a "swiftiesnek" is köszönhető. A hódolók ugyanis összefogtak az idoljukat becsmérlő kontent ellen, és tömegesen jelentették a képeket terjesztő fiókokat, valamint véletlenszerű tartalmak ezreit posztolták a "Taylor Swift AI" hashtag alatt, hogy a háttérbe szorítsák a kamupornós képeket.

Maga Swift még nem reagált a történtekre, de egy brit bulvárlap szerint az énekesnő jogi lépéseket fontolgat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.