Hirdetés

2013. január 7-én érkezik a Windows 8?



|

A Microsoft ügyekben bennfentesnek számító WZOR már tudja, mikor jön az új Windows.

Hirdetés

A WZOR oldalát nem kell bemutatni azoknak, akik figyelemmel kísérik a redmondi szoftvercég életét. Az orosz oldal az ugyanis, amely rendre elsőként szivárogtatja ki a Windows és Office szoftverek legfrissebb verzióit. A lap szerkesztői legutóbbi bejegyzésükben egy megjelenési listát állítottak össze, amely alapján - ha valósak az értesüléseik - 2013 elején érkezhet a nyolcadik Windows.

 

 



A WZOR a következőket állítja:

- A Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 második szervizcsomagja már 2010 ősze óta készül, és várhatóan 2012 közepén jelenik majd meg a két pakk
- Márciusban a Windows 8 M3-as verziójának az elkészültét nyilvánosságra hozzák
- Az M3 után a fejlesztők hozzákezdenek az első publikus Windows 8 béta programozásához; a WZOR értesülései alapján a Microsoft két nyilvános béta kiadását tervezi
- A második bétát követően érkezik majd a kiadásra jelölt (RC) kiadás
- Három hónappal az RC után jön majd az RTM, kész változat
- Végezetül 2013. január 7-én, egy várhatóan hideg hétfői napon megjelenik majd a Windows 7 utódja

Habár a WZOR jóslataira érdemes odafigyelni, mégsem érdemes mérget venni a 2013-as, januári megjelenésre. Még akkor sem, ha több ok szól az általuk megnevezett céldátum mellett. A holland Microsoft egyrészt már meglegyintette a 2012-es megjelenést, amely időpont egy fejlesztői konferencián is előkerült egy PowerPoint dia képében. Azaz a 2012 év végi RTM kiadás esetén valós lehet a 2013 januárjára prognosztizált megjelenési céldátum. Ráadásul így a Windows 7 és az új platform között nagyjából három év különbség lenne, ami megegyezik a Microsoft általános frissítési ciklusának.

 

 

 



Az persze kérdés, hogy márciusban a redmondi szoftvercég mennyire akar nagy hírverést csapni a fejlesztés alatt álló platformjának, mikor jelenleg a Windows 7 népszerűségének a szinten tartásában érdekelt. Persze az is igaz, hogy a táblagép piac miatt érdemes lenne mihamarabb elkészíteniük az új rendszerüket, a CES-en ugyanis bejelentették, hogy a Windows 8 lesz az, amely elsőként támogatni fogja a SoC architektúrákat. Habár talán a táblagépek gyorsan cserélődnek majd, nem valószínű, hogy az Android, vagy az iOS rendszerekre átszokott felhasználnók visszapártolnak majd a Windowsra.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.