Hirdetés

Így futnak a windowsos programok Androidon



|

Ezt a lehetőséget ígéri a CrossOver Android, amely csodákra azért nem képes.

Hirdetés

A CodeWeavers szoftverével már évek óta van lehetőség natív windowsos programok futtatására Linuxot használó gépeken és Maceken. Azonban most úgy tűnik, hogy a CrossOver Androidra is elkészül. 

Hirdetés

Az androidos okostelefonokon, táblagépeken és a Chromebookokon így megoldható lesz a windowsos programok és játékok futtatása. A szoftver technológiai előzetese a mai naptól érhető el az első csoport teszter számára. 

Sajnos a CrossOver Android csak Intel processzorral felszerelt eszközökön működik, vagyis a mezőny nagyja kiesett a támogatásból. Persze akadnak azért Intel Atom és Celeron lapkával ellátott modellek, például az Acer Chromebook R11 is ilyen. 

A támogatott szoftverek között ott van a Microsoft Office, a Steam Game kliens és a DirectX-et használó játékok is. 

Sajnos a CrossOver megoldás még Linux és OS X alatt sem tökéletes, tehát sok alkalmazás lesz, ami nem fut majd. 

Az androidos eszközökön további probléma, hogy általában a RAM, a tárhely, a processzor ereje és a képernyő felbontása is erősen korlátozott egy PC-hez mérten. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.