Hirdetés

Play Store telepítés határok nélkül



|

Nem érhető el egy applikáció a magyar Play Store-ban? Semmi vész, egy apró trükkel máris elrepülhetünk a tengeren túlra és bármit beszerezhetünk (virtuálisan).

Hirdetés

Roppant bosszantó, amikor rátalálunk egy-egy szuper jó applikációra, ám az egyszerűen nem telepíthető mobilunkra. No, nem azért, mert a készülék rossz, a szolgáltatás nem működik vagy mert nincsen belőle magyarra lefordított változat - egyszerűen csak azért, mert a készítő korlátozta a támogatott országok listáját. Ez többnyire az Egyesült Államokra igaz, így innen nézve több szolgáltatás és app érhető el a Google Play Store-ban is. Mit tegyünk, ha mégis szeretnénk ezeket mobilunkon?


Hirdetés


Virtuális utazás

Először is valahogy el kell hitetnünk a Google-lel, hogy nem Magyarországról próbálunk letölteni applikációkat. Ha egy ilyen applikáció letöltési oldalát megnyitjuk, azt látjuk, hogy az adott régióban nem elérhető a letöltés. Ahhoz, hogy ez Telepítés gombra változzon, a már jól bevált VPN technológiához kell folyamodnunk.



Nekünk a legjobban a Tunnelbear vált be, amely napi 500 MB-ig ingyenes, csupán egy gyors regisztrációra van szükség. Ezt a https://www.tunnelbear.com oldalon tegyük meg, majd a visszaigazoló mailben található linkkel aktiváljuk fiókunkat. A Play Store-ból szerezzük be a Tunnelbear appot, majd itt jelentkezzünk be fiókunkba. Az applikációban mindössze ki kell jelölnünk, hogy a célország a US (ez az alapértelmezett), illetve be kell kapcsolnunk a szolgáltatást. A mulatságos, nem túl hosszú animáció végeztével pedig máris amerikai IP címről netezünk!



Fontos megemlíteni, hogy a Tunnelbear mindenféle platformra kínál klienst, így más eszközeinken is bevethetjük, ha éppen nem férnénk hozzá fontos tartalmakhoz.


Tiltott app beszerzése

A Play Store-ban egyelőre ne navigáljunk vissza a kiszemelt appra, mert itt még mindig a gyűlölt üzenet fogad majd. Helyette keressük fel az applikációkezelő menüpontot a beállításoknál. Itt a Google Play Store appnak a gyorsítótárát töröljük, majd állítsuk le az appot.



Ezt követően már nincs más dolgunk, mint ismét indítani a Play Store-t, ahol rákereshetünk az appra, és láss csodát, a szöveg helyett a telepítés gomb fogad. Ha már egyszer beszereztük az appot, leállíthatjuk a VPN-t, innentől kezdve már futni fog az applikáció, hacsak nem olyan szolgáltatást szeretnénk vele igénybe venni, amihez mindenképpen szükséges az amerikai IP cím (és amit kapunk a VPN-nel, az nincsen tiltólistán).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.