Hirdetés

Tagadja az ipari méretű warezolást az USA haditengerészete



|

Azt elismeri, hogy 558 ezer helyett csak 38 licencet vásárolt egy szoftverből.

Hirdetés

Július második felében mi is beszámoltunk a hírről, hogy a német Bitmanagement Software illegális szoftverhasználat vádjával pert indított az Egyesült Államok haditengerészete ellen. A felperes szerint a haditengerészet tesztelési célból 38 kópiát licencelt a BS Contact Geo földrajzi vizualizációs szoftveréből, majd azt engedély nélkül több ezer számítógépre telepítette, idővel pedig letiltotta azt a komponensét, amellyel a Bitmanagement követni tudta volna az installációkat. A vállalat 600 millió dollárt kártérítésre tart igényt.


Hirdetés


A haditengerészetnek most sikerült kiizzadnia egy állásfoglalást a bíróság számára. A szervezet beismerte, hogy 38 darab kópiát vásárolt a szóban forgó szoftverből, majd azt 558 ezer számítógépre telepítette. Viszont a haditengerészet szerint a 38-nál több számítógépre való telepítésről nem csak hogy tudott a felperes, de azt több alkalommal jóvá is hagyta. Sőt: a felperes úgy módosította számukra a szoftvert, hogy lehetővé váljon annak az ipari méretű terjesztése.


A pereskedő felek álláspontjai a lehető legteljesebb mértékben eltérnek, ami alapján feltételezhető, hogy valamelyikük véleménye jelentősen eltér a valóságtól. Kíváncsian várjuk, hogy a megkötött szerződések, továbbá a felek kommunikációjának átvizsgálása után milyen döntésre jut a bíróság.


(Forrás: Ars Technica | Nyitókép: U.S. Naval Forces)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.