Hirdetés

Új kikapcsolási lehetőségek a Vistában



|

Hirdetés

A mostani Windowsokban is számtalan lehetőségünk van a gép lekapcsolására: hibernálhatjuk, készenléti állapotba tehetjük, vagy teljesen kikapcsolhatjuk a számítógépet. A baj ott van, hogy nem minden alkalmazás támogatja a különböző kikapcsolási módokat, így gyakran előfordul, hogy hibernálásból "visszaélesztve" a gépet, néhány program nem képes folytatni a munkát: vagy hibaüzenetet produkál, vagy lefagy. Ezen kíván a Microsoft változtatni az új Vista operációs rendszerben.

Azt szeretnék elérni, hogy a kikapcsoló gomb megnyomására a gép úgy reagáljon, mint bármilyen más, az otthonunkban található készülék. Notebookok esetében ez konkrétan úgy nézne ki, hogy a kikapcsoló gomb megnyomásával azonnal készenléti állapotba kerülne a számítógép, vagyis az összes munkánk elmentésre kerülne a memóriába és amíg van elég akkumulátor töltöttség, az adatok ott is maradnak. Amint a töltöttség elér egy kritikus szintet, a memória tartalma a merevlemezre íródik, és még mindig marad annyi idő, hogy a gép teljesen kikapcsolhasson. Energiatakarékossági szempontból mindössze három opció lesz elérhető: legjobb teljesítmény, legjobb telepélettartam, vagy rábízhatjuk a Windowsra az optimális szint beállítását.


Asztali számítógépeknél kifejlesztettek egy hybrid sleep nevezetű új módot, amely esetében a rendszer épp aktuális állapotát elmentik a merevlemezre. Innen már gyorsan hibernálhatjuk a rendszert, vagy akár fel is éleszthetjük.

A médiacenterként üzemelő PC-k részére készítettek még egy új, úgynevezett away módozatot. Ennek értelmében a gomb megnyomására a képernyő elsötétül és elnémul a rendszer, de továbbra is reagálni tud minden fontosabb parancsra.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.