Hirdetés

Új oldalt indít a VIA



|

Nyílt forráskódú meghajtóprogramok fejlesztésére indítják el a lapot.

Hirdetés

Újabb nagy cég teszi le voksát a nyílt forráskód előnyei mellett, ezúttal a VIA Technologies, az x86-os processzorplatformok fejlesztője jelentette be, hogy kifejezetten nyílt forráskódú meghajtóprogramok készítésére hozzák létre az új lapot.

 

Az oldal a http://linux.via.com.tw címen lesz megtalálható. A szerver már működik, de a lapon egyelőre semmit nem látunk. A következő hónapokban viszont a VIA nyilatkozata szerint együtt fognak dolgozni a nyílt forráskódú közösség résztvevőivel, hogy a lehető legjobb 2D és 3D videogyorsítókat kifejlesszék.

 

Az oldalon a meghajtóprogramok mellett technikai dokumentációt, forráskódot és a VIA CN700, CX700/M, CN896 és az új VIA VX800 lapkakészlettel kapcsolatos információt találhatnak majd az érdeklődők. A jövőbeli tervek között szerepel egy hivatalos fórum megnyitása és más termékek támogatása is.

 

A közösséggel való jobb együttműködés érdekében a VIA negyedévente tervezi új meghajtócsomag kiadását, hasonlóan a Linux-kernel és az új disztribúciók megjelenéséhez. Természetesen szükség esetén bétaverziós meghajtók is elérhetők lesznek az oldalon hibabejelentő és követő funkcióval egyetemben.

 

„Örömmel tölt el minket a VIA bejelentése, hogy támogatni szeretnék a Linuxot és a nyílt forráskódú közösséget" - kommentálta a döntést Jim Zemlin, a Linux Alapítvány egyik vezetője.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.