Hirdetés

Windowsos appokat visz Androidra az új Wine



|

Androidos támogatást kap a Wine 2.0, de persze azért lesznek korlátai.

Hirdetés

A Wine egy olyan kompatibilitási rétegnek nevezhető, amely lehetővé teszi egyes windowsos programok futtatását Linuxon és a Mac gépeken. Rövidesen azonban arra is jó lesz, hogy a segítségével windowsos szoftvert használjunk az Androidra és a Chrome OS-re építő eszközökön. 

Hirdetés

A Wine fejlesztői azon dolgoznak, hogy a CrossOver Android kódját átvegyék. A terv az volt, hogy már a Wine 2.0 első kiadása tartalmazza majd az újítást (1-2 hónapon belül érkezik). Végül az Android támogatását egy kicsit későbbre tolták. 

Vannak persze korlátai a CrossOver Androidnak, és ezeket a Wine is örökli majd. Kizárólag az Intel processzorral rendelkező készülékek lesznek például használhatóak vele. Mivel ezekből nem sok van, ezért a megoldás hasznosabb lehet a gyakorlatban a Chromebookokon. 

A Chromebookok további előnye, hogy billentyűzetet és érintőpadot kínálnak, amelyek jól jönnek a windowsos szoftverek használatakor. A Wine 2.0 többek között jobb DirectX-támogatással és fejlesztett Windows HID-támogatással frissít. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.