Hirdetés

Chrome bővítmények, amelyek nélkül lehet netezni – csak nem érdemes



|

Ami hiányzik a Chrome-ból, azt egy (vagy több) bővítménnyel egyszerűen pótolhatod. Adunk pár ötletet.

Hirdetés

Fojtogatóan nagy a kínálat a Chrome-ba telepíthető kiegészítőkből. Kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy bármilyen módon is szeretnénk megváltoztatni a szoftver működését, vagy bármilyen extra funkciót is szeretnénk hozzáadni, fogunk találni plugint. Kiválasztottunk öt olyan bővítményt, amelyek garantáltan kényelmesebbé teszik a böngésző használatát.

Noha a cikkben szereplő modulok Chrome-hoz készültek, telepítésük megoldható Edge, valamint más Chromium-alapú böngészők esetén is, és van megfelelőjük Firefox alá is. Természetesen mint mindig, csupán ötleteket szeretnénk adni, és könnyen lehet, hogy egyik vagy másik feladatra találsz olyan alternatívát, amely neked jobban bejön.

Hirdetés

Bitwarden

Az egyik legjobb jelszókezelő a piacon, amely ingyenes és fizetős változatban is létezik, de szerencsére az alapfunkciók korlátozás nélkül használhatók az előbbi verzióban is - nincs például felső limit a tárolható belépési adatok számában, és bekapcsolható a kétlépcsős azonosítás is. Nem elhanyagolható szempont persze az sem, hogy ellentétben riválisaival, a Bitwardennek eddig még nem volt komoly adatszivárgási botránya. Azaz kellően biztonságosnak is tekinthető.

Letöltés

Dark Reader

Hiába kapcsolod be a sötét módot a Windowsban, a weboldalak ezt a beállítást nem veszik figyelembe; és bár egyre több site esetében van lehetőség arra, hogy a világos hátteret egy gombnyomással cseréld, messze nem tartunk ott, hogy ez a funkció általános lenne. A Dark Reader viszont nem kegyelmez: bármilyen weboldal színvilágát meg tudja változtatni ahogyan csak szeretnéd. Ráadásul vannak benne szűrők is, így működhet az is, hogy például fekete hátteret csak néhány oldalon használsz.

Letöltés

Qlearly

A böngészők egyik legjobb funkciója az, hogy elmenthetjük a weboldalak címeit. Azonban a Chorme-ban (és mellesleg minden más böngészőben) eléggé fapados a könyvjelzők kezelésére szolgáló felület, így ha tíznél több site kerül a gyűjteménybe, máris kezdenek kicsit összegabalyodni a dolgok. A Qlearly elsősorban azzal teszi átláthatóbbá a mentett oldalakat, hogy a mappák helyett oszlopos elrendezésben mutatja a tárolt site-okat. Természetesen a kategóriák (oszlopok) között nagyon egyszerűen mozgathatjuk a weboldalakat, az extra funkciók között pedig a site-ok közötti keresés és a csoportos megnyitás vagy mentés lehetősége, illetve a megosztás is megtalálható. Ha szeretnéd, lecserélheted a kezdőképernyőt is; használhatod a Qlearlyt a Google.com helyett.

Letöltés

StayFocusd

Ha te is azok közé tartozol, akik gyakran elúsznak a munkaidővel egyszerűen csak azért, mert valamire mindig rákattintanak, akkor ezt a bővítményt neked találták ki; az apró modul segít a koncentrációban azzal, hogy mindenféle időkorlátok mentén vasszigorral akadályozza meg, hogy a figyelmed elterelődjék. Az alapötlet az, hogy az idődet aktív és pihenő időkre osztva a "szórakozás" célú böngészés csak a pihenő időben engedélyezett.

Letöltés

OneNote Web Clipper

Előfordulhat, hogy a meglátogatott weboldal tartamát részben vagy egészben szeretnéd elmenteni, de nem a böngészőn belül, hanem oly módon, hogy később más alkalmazásban is hozzáférhetők legyenek az információk. Gondolj csak arra, hogy ezzel a módszerrel milyen gyorsan összeállíthatsz például egy saját receptkönyvet vagy egy tudásbázist bármilyen témában. Persze mindez a feladat megoldható manuálisan is, a OneNote Web Clipper viszont gyorsabb és hatékonyabb: az információkat a weboldal egyéb zavaró elemei és reklámok nélkül importálja a OneNote-ba. (Ha nem a OneNote-ot használod, hanem például az EverNote-ot, ahhoz is találsz bővítményt!)

Letöltés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.