Hirdetés

Ezt a szoftvert használva nem kell tartanod attól, hogy elvesznek értékes adataid



|

Mindannyiunk számára fontos feladat az adatmentés, ami baj esetén komoly fejfájástól kímélhet meg. A ShadowMaker Pro szinte mindenre képes, mégsem bonyolult.

Hirdetés

Rengeteg módja van az adatmentésnek, és amint elmélyülsz benne, hamar szembesülhetsz azzal, hogy különböző adataid biztonságba helyezéséhez más és más eljárás az ideális. Ha a Windows beépített szolgáltatásaira hagyatkoznál, nehézkes beállításokra, felemás funkciókra készülhetsz, ha pedig külső programot választasz, lehet, hogy két-három különböző szoftverre is szükséged lesz. A MiniTool ebben hoz változást.

A backupmindenes

Vagány nevet kapott a MiniTool ShadowMaker Pro backupszoftvere, és meg is érdemli, hogy felfigyelj rá, mert egyben kínál több szolgáltatást is. Hagyományos backup esetén választhatsz teljes, inkrementális és differenciált mentést, akár rendszereseményhez is időzíthetsz, titkosíthatsz, tömöríthetsz, és szektoronkénti másolást is aktiválhatsz teljes naplózás mellett. A mentés lehet akár egyetlen fájl, egy mappa vagy komplett partíció, meghajtó is.

Hirdetés

A másik üzemmód a Sync, vagyis a két mappa közti időzített adatszinkronizáció. Ez is roppant hasznos, ám a leggyakoribb ütemezés csupán óránkénti lehet. Szintén hiányoltuk, hogy a mentési célmappa nem lehet sem felhőtárhely, sem pedig hálózati meghajtó (például NAS) - ezeket előbb a Windowsba kell csatolni, ezt követően lehet csak kijelölni.

A szinkronizálásnál örültünk volna a verziókövetésnek, viszont a Tools menüben számtalan funkcióval igyekszik kárpótolni a ShadowMaker. Például CD/USB-s bootmeghajtó készítésével, lemezklónozóval, távoli ShadowMaker-irányítással és rendszerkarbantartó Windows PE bootmenü opcióval.

Ha szeretnéd te is használni, akkor vedd meg a november 5-én megjelenő 2021/11-es PC World magazint, amihez ajándékba jár a MiniTool ShadowMaker Pro, akárcsak más értékes szoftverek és egy PC-s játék is - az előfizetők számára már két nappal korábban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.