Hirdetés

Több Internet Explorer egy gépen



|

Akárcsak elődei, a nyolcas Internet Explorer is felülírja a régebbi verziókat telepítés közben, ezért bajban lehetünk, ha webfejlesztéssel foglalkozunk és létfontosságú, hogy ellenőrizhessük oldalunk kinézetét az Internet Explorer korábbi változataiban.

Hirdetés

Ilyenkor vagy igénybe veszünk egy olyan webes szolgáltatást, amely megmutatja a megadott oldalakat különböző böngészőkben (ilyen például a browsershots.org), vagy pedig virtuális gépeken keresztül futtatjuk a különböző böngészőket. Egyik sem igazán egyszerű és gyors megoldás, sokkal kényelmesebb, ha az Internet Explorer Collection alkalmazás segítségével telepítjük a számunkra szükséges Internet Explorer verziókat a gépünkre. A program az 1.0-s verziótól kezdve minden változatot tartalmaz, két hátránya van, az egyik az, hogy a szoftver működése miatt nem lehet az Internet Explorer az alapértelmezett böngésző a gépünkön, a másik pedig az, hogy természetesen nem mindegyik változat képes együttműködni a Windows összes verziójával. Táblázatunkban összefoglaljuk, hogy melyik IE-változat melyik Windows alatt futtatható.

 

internet_explorer_collection_sysconfig.png

 

A program kezelése egyszerű, telepítés közben kell kiválasztanunk, hogy melyik verziók kerüljenek fel a gépre. A telepítő ellenőrzi Windows változatunkat és csak az azzal kompatibilis verziószámú böngészőket engedi telepíteni. Tesztgépünkön Windows XP futott, jól látható, hogy az IE 1.0 ki van szürkítve – azaz nem telepíthető.

 

internet_explorer_collection_setup.png

 

 

Telepítése után a Start menüben az Internet Explorer Collection programcsoportból elindíthatjuk bármelyik feltelepített IE-verziót. Kíváncsiságból megnéztük, hogy mit kezd az Internet Explorer 3.0-s variánsa a PC World kezdőoldalával. Az eredmény felettébb érdekes.

 

 

pcwhu_ie3.png

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.