Hirdetés

2007 nyerő hardvere: Ön választ!



|

10 kivételes számítástechnikai és informatikai terméket állítottunk össze - szavazzanak, és döntsék el, melyik volt 2007-ben a legjobb!

Hirdetés

2007 számos változást hozott - gondoljunk csak a Windows Vistára, az új grafikus kártyákra, az újfajta megjelenítőkre, a HD szabvány széleskörű elterjedésére, hogy csak párat említsünk.

 

Vágjunk hát bele, lássuk 2007 legjobb, leginnovatívabb termékeit!

 

A legjobb noteszgép: Apple MacBook Pro

 

Talán a puskapor előre eldurrogtatásának tűnhet, hogy rögtön egy Apple termékkel indítjuk a felsorolást. Az igazi PC-pártiak Mac-ek és kedvencük puszta egy mondatban említését is rosszulléttel nyugtázták ezidáig, a kocka azonban már jó ideje megfordult. Mivel jó ideje az összes Macintosh Intel alapokra épül, semmi akadálya annak, hogy Windowst futtassunk rajtuk. A MacBook Pro sem kivétel, ráadásul mint amerikai kollegáink kiderítették, nem elég hogy elfut rajta a Microsoft operációs rendszere, hanem egyenesen ez a leggyorsabb Vistát futtató noteszgép.

 

macbookpro.jpg

Mindezt kombinálva a szokásos Apple minőséggel - gondolva itt a az apró figyelmességekre is, mint a töltő kialakítása, vagy az automatikusan működő billentyűzet-háttérvilágítás - megkapjuk a 2007-es év legjobb noteszgépét. Bár ára sokakat elriaszthat, bizton állíthatjuk, hogy a MacBook Pro-nál jobbat ajánlani nem lehet.

 

A legjobb fényképezőgép: Canon EOS-400D + EF-S 18-55 kit

 

Többekközt a Canonnak köszönhetően immáron nem álom a professzionális fotóeszközök birtoklása. A félprofi DSLR - digitális tükörreflexes - fényképezőgépek közül egyértelműen ez a csomag a legjobb választás. Alig több, mint 150 ezer forintért megkapjuk a 10,1 megapixeles, öntisztító szenzorral rendelkező vázat, hozzá pedig a kellemes paraméterekkel rendelkező alapobjektívet.

eos_400d_10_1.jpg

Profi előtétekkel persze sokkal többet kihozhatunk az EOS-400D-ből, de ennyi pénzért a 18-55-ös objektív is határozottan megéri, különösképp ha még csak most ismerkedünk a professzionális fotozás világával.

A legjobb szuperkompakt fényképezőgép: Fujifilm FinePix F50fd

 

Óriási felbontással, rendkívül kis méretekkel és hihetetlenül magas érzékenységével hódít a kis FinePix. Tesztjeink alapján állíthatjuk, hogy az általa készített képek méltók paramétereihez. Kategóriájában egyértelműen a legjobb képminőséget produkálja, amelyhez digitális képstabilizáltor és remek arcfelismerő-rendszer is társul.

fujinon.jpg

Ha ingzsebben hordozható fényképezőgépet keresünk, nehezen találunk majd ennél jobb típust. Kategóriájának határát már-már meghaladó képességekkel, remek képminőséggel, ehhez képest pedig rendkívül alacsony árral rendelkezik.

 

 

A legjobb hordozható médialejátszó: Apple iPod Touch

Talán várható volt, hogy az általunk nemrég kipróbált iPod Touch-ot nevezzük majd ki kategóriája legjobbjának. Gyakorlatilag egy iPhone, telefon nélkül - vékony, rendkívül igényes és kívánatos megjelenésű, és meglepően okos. Wi-Fi, webböngésző, valamint kontakt-adatbázis is található benne. Meg persze zenét és videót is játszik.

ipodtouch450.jpg

Tény, hogy akadnak még problémák a Touch-on futó szoftverrel, de az Apple folyamatosan dolgozik a hibák kijavításán - az viszont egészen biztos, hogy 2007 legjobb hordozható médialejátszóját alkották meg.


A legjobb háttértároló: Hitachi Deskstar 7K1000

 

Bár megjelenése óta a Samsung és a Seagate is jelentkezett 1 terabájtos merevlemezekkel, mégis a Hitachi volt az első. A határ átlépése csak idő kérdése volt, és napjaink gyors fejlődését ismerve nem is akkora meglepetés - azonban mégis jól reflektál az idáig megtett útra. A mai merevlemezek őse, az IBM System 305 több, mint 51 éve jelent meg. 50 darab 61 centis tányért használt mindössze 5 megabájt adat rögzítésére.

img_9033_hdd23324g.jpg

Ezen adatmennyiség hatszorosa kényelmesen elfér a Deskstaron anélkül, hogy egyetlen mechanikus alkatrészt is megmozdítana: pusztán a memóriás gyorsítótár 32 megabájt nagyságú. 150 HD-felbontású film, 300 ezer, darabonként 3 megabájtos kép - címszavakban ennyi adat fér el egy terabájtnyi helyen.

 

A legjobb nyomtató: Epson PictureMate 240

 

Elsőre talán furcsa, hogy a legjobb termékek közé - az amúgy meglehetősen száraz témának számító - nyomtatók palettájából is jutott egy színfolt, de a PictureMate megérdemli a szereplést. Kompakt, messziről leginkább talán uzsonnástáskára emlékeztető eszköz, azonban megéri közelebb menni. Alig nagyobb, mint egy CD-táska (21 x 15 x 14 centiméter), azonban remek minőségben - és nem utolsó sorban rendkívül olcsón - képes kinyomtatni fotóinkat.

epsonpm.jpg
Mindehhez természetesen nem szükséges számítógép: USB-s PictBridge és megszámlálhatatlan mennyiségű memóriakártya-foglalat is rendelkezésre áll az adatátvitelhez és azonnali nyomtatáshoz. Segítségünkre lehet továbbá az automatikus kontraszt-, és tónuskorrekció, valamint a vörösszem-eltávolító. A legszebb az egészben az, hogy mindezt akár egy tisztás közepén is megtehetjük, ugyanis gyári opció az eltávolítható akkumulátor.
A legjobb kombinált HD-eszköz: Sony PlayStation 3
A Sony PlayStation 3 nehezen kelt életre, az ismert technikai problémák miatt pedig a bejelentéskor tapasztalható lelkesedés egyre lejjebb lankadt. Mindazonáltal elkészült, kapható, és ha döcögősen is, de elindult hódító útján. Az általunk végzett összehasonlításban egyértelműen az Xbox 360 fölé licitált képminőségben - és hozzátennénk, hogy utóbbi nem rendelkezik beépített HD-lejátszóval, továbbra is külön kell megvásárolnunk hozzá.
ps3-250_245983g.jpg
Amerikai kollegáink tesztje szerint a PS3 beépített "BD-ROM"-ja annyira jó minőségű képet ad HDMI csatolón - amely egyébként 1.3-as szabványú - hogy még a Samsung első asztali lejátszóját, a BD-P1000-ret is faképnél hagyja. Nem is rossz egy játékgéptől, különösen ha figyelembe vesszük az árat.
A legjobb megjelenítő: Epson EMP-TW1000
Az Epson EMP-TW1000 az egyik legjobb HD-megjelenítő, amit otthonra megvásárolhatunk. Technológiai megoldások egész garmadája található meg benne - mi viszont ebből csak a tűéles, óriási méretű képet látjuk majd, feltéve, hogy megfelelő körülmények között használjuk az eszközt. Jelenleg a piacon az egyetlen olyan kimeneti eszköz, amely HDMI 1.3-as szabványú csatolóval rendelkezik. Így ha PlayStation 3-hoz csatlakoztatjuk, megszűnik a bizonyos esetekben észrevehető sávozódás, amely sokat ront az élményen.
tw1000eu_01.jpg
Manapság, az olcsó síkképernyős megjelenítők piacán még mindig kissé drágállhatjuk, de minden egyes tartozékával együtt még mindig olcsóbb, mint egy hasonló képességekkel rendelkező televízió.
A legjobb beviteli eszköz: Logitech MX Air
Amióta nálunk járt, próbáltunk olyan embereket keresni, akinek ne tetszett volna az MX Air. Klasszikus, csillogó fekete-ezüst kombináció, némi borostyán derengéssel megtámogatva. Vonzza a tekintetet anélkül, hogy elkezdenénk használni - amikor pedig a levegőben hadonászva vadásszuk az ikonokat és a menüpontokat, garantáltan mindenki felfigyel majd.
mxair_005631_k.jpg
Igazán örömteli, hogy mindezen képességeket sikerült egy valóban használható eszközben egyesíteni. Ha épp olyan kedvünk van, használhatjuk konvencionális egér módjára: bár nem a kényelem felsőfoka. Levegőben forgatva egyaránt kellemes, ha pedig nem használjuk, egyszerűen szép.
A legjobb mobiltelefon: Nokia N82
Számos újdonság egy készülékben – ez az N82. A Nokia összezsúfolta mindazt, amit e telefonokról tud. Multimédia terén a készülék az öt megapixeles kamerája képminőségben és szolgáltatásait illetően is verhetetlen, a GPS vevő pedig, ha valaki nem is használja állandóan navigációra, bármikor jól jöhet. A 2 gigabájtos microSD kártya mellékelése üdvözlendő a gyártó részéről, de indokolt, ha teljesen ki használni szeretnénk használni az N82 multimédiás képességeit. A Symbian oprendszer kényelmes használhatósága, és bővíthetősége a mobiltelefonok felső kategóriájában egyértelműen a versenytársak elé helyezi.
nokia_n82.png

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.