Hirdetés

Már olcsóbb gépekhez is jó az Oculus Rift



|

Akár egy 500 dolláros PC-vel is használhatóvá vált az Oculus VR-headsete.

Hirdetés

Az Oculus Rift VR-rendszer megjelenésekor egy 1000 dollárnál is drágább gamer PC-re volt szükség ahhoz, hogy a headsetet használni lehessen. Aztán jöttek az Oculus Touch kontrollerek. 

Hirdetés

Szerencsére az Oculus elérhetővé tett egy olyan új technológiát, amely lehetővé teszi a Rift használatát olcsóbb PC-ken is. Mostantól akár egy 500 dolláros, már VR-kész számítógép is ki tudja szolgálni a VR-headsetet. 

Az Oculus szerint egy Core i3-as CPU, 8 GB RAM, valamint egy AMD RX 400-as vagy NVIDIA GeForce GTX 900-as, 1000-es szériás grafikus kártya jelentik a minimum követelményeket. 

A technológia immáron adott az effajta PC-k kiszolgálására. A neve Asynschronous Spacewarp (ASW), és gyakorlatilag a frame-ráta kisimításával lehetővé teszi, hogy a processzor és a videokártya a szükséges munka felét végezze. 

Az Oculus Rift eddig olyan PC-t igényelt, amely 90 fps-sel működött, most azonban a 45 fps is elegendő az ASW-nek hála. A technológia a többi képkockát extrapolálja, és így a VR-élmény úgy tűnik, mintha 90 fps-sel működne. 

Az élmény a fejlesztők szerint az esetek többségében azonos, de persze lehetnek problémák az olcsóbb gépeken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.