Hirdetés

Minden egyben VR-headsetet villantott az Intel



|

Sem PC, sem vezeték nem szükséges az Intel új headsetéhez, amely RealSense kamerákkal van felszerelve.

Hirdetés

A virtuális valóságra építő headsetek manapság vagy gyengék és az okostelefonunkat használják vagy pedig erősek, cserébe pedig nagyon erős PC-ket és vezetékek használatát igénylik. 

Hirdetés

Az Intel keresett egy köztes megoldást, és bemutatta a fejlesztés alatt álló Project Alloy-t. Egy olyan minden egyben headsetről van szó, amelyhez egyetlen vezetéket sem kell csatlakoztatni. 

A processzor, a kamerák, az akku és minden más a headsetbe van beépítve. Az idei IDF-en már demót is mutatott az Intel. 

A rendszer két Intel RealSense kamerát használ, vagyis képes érzékelni a mélységet, továbbá a valódi világból tudja a virtuálisba átültetni az egyes tárgyakat. A valós 3D-s helyeken úgy lehet majd átsétálni, hogy a virtuális környezet reagál a mozgásunkra. 

Ha egy falhoz vagy emberhez értünk, az Intel megoldása a virtuális valóságban is képet vetít nekünk, hogy tudjunk erről. A kamerák a kezeink mozgását is követik, 5-ujjas érzékeléssel - vagyis kontrollerként funkcionálhat a saját kezünk. 

A felhasznált technológiákról egyelőre nem sokat mondott az Intel, de azt tudni lehet, hogy a Microsofttal együtt dolgoznak a szoftveren. Idővel nyíltan elérhető projektként ajánlanák fel a Project Alloy-t, vagyis az Intel specifikációit bárki felhasználhatná ahhoz, hogy saját hardvert gyártson a platformra építve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.