Hirdetés

Ilyen volt a PC World címlap a 90-es években



|

A Windows 10, a VR, az iPhone 7 és a Google Assistant korában egészen meghökkentő visszanézni azt, hogy mik voltak az 1990-es évek újdonságai.

Hirdetés

25 éves a PC World magazin, erről és néhány érdekességről már olvashattatok ebben a cikkünkben

Hirdetés

Ezúttal azt nézzük meg, hogyan nézett ki a magazin címlapja az 1990-es években. Az elmúlt években olyan rohamtempóban fejlődött a tech szektor, hogy a Windows 10, a VR, az iPhone 7 és a Google Assistant korában egészen meghökkentő visszanézni azt, hogy mik voltak akkor a nagy újdonságok. 

Amint az első számunk címlapján látszik, az Intel és az Apple 1992-ben is sláger volt. De ki mert volna akkoriban iPhone-ról álmodni?

DOS? Pentium, mint nagyágyú? Más idők jártak 1993-ban, amikor az otthoni meghajtóbeszerelés még nem volt olyan egyszerű. 

CD-n jártak a szoftverek, a Windows 98-ról befutottak az első tesztek, és egy nagy korszak indult el. Emlékeztek még a Windows 98-ra?

A memória már 1998-ban sem volt elég soha, és persze akkoriban leginkább arra voltunk kíváncsiak, hány megahertzes egy processzor. 400 MHz-es Pentium? Valaha álom volt. 

Továbbra is sláger a CD, és már egyenesen kettő járt egy számunkhoz. 1998-ban 1,5 GB szoftver elképesztően soknak számított. 

A Windowst már 1999-ben is javítgatni kellett, és mindenkit az érdekelt, hogyan tudna még több RAM-ot, egy nagyobb HDD-t vagy egy újabb CPU-t a gépébe rakni. Akkoriban még nem volt mindegy, hogy milyen modem van a PC-ben. 

1999-re mindenkit az érdekelt, milyen lesz a PC a jövő évezredben. A Pentium III korában még nem gondoltuk, hogy egyszer a PC-s piac és a DVD lejtőre kerülnek a hibrid laptopok, az okostelefonok és a streaming, valamint a felhő miatt. Egyáltalán: ezek a szavak nem is léteztek. 

Aktuális magazinunk mellé már önmagában is sok ajándék jár, de az előfizetői akciónk keretében még több érdekességre és hasznos szoftverre, hardverre csaphattok le. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.