Mesterséges intelligencia és a napi rutin



|

Egyértelmű előnyei vannak, ha egy papír alapú dokumentumoktól hemzsegő világban gépi intelligencia olvas helyettünk - pontosabban átalakítja a dokumentumokat digitális formátumokra.

A mesterséges intelligencia felkapottsága folyamatosan növekszik az utóbbi néhány évben. A Tesla önvezető autóiról, bonyolult Google és Facebook algoritmusokról és új japán robotokról szóló történetek öntik el a hírcsatornákat. A korszerű berendezések és szoftverek könnyedén boldogulnak olyan feladatokkal melyet lehetetlennek tartottak még akár csak egy évtizeddel ezelőtt is. Tovább menve, ezeket a szoftvereket egyre növekvő mértékben használják a cégek, a rutinfeladatok megoldására, ezzel is növelve termelékenységüket és javítva a döntéshozatali eljárásokat.

A cégvezetők meg vannak győződve a mesterséges intelligenciában (MI) rejlő potenciálról. Az Accenture 2016 technology vision című felmérése szerint az ügyvezetők 70% úgy nyilatkozott, hogy sokkal többet fektetnek az MI vonatkozású technológiákba, mint két évvel ezelőtt, 55% pedig jelezte, hogy beépített MI megoldások használatát tervezi. Számos megoldás ezek közül a természetes nyelvi feldolgozáson alapul. Alapvetően ez teszi lehetővé egy szoftver számára, hogy "elolvassa" és "megértse" az emberi nyelvet írott vagy beszélt formában. Ez a technológia már megtalálta alkalmazási helyét számos irodai programban ahol nem is gondolnánk, így téve a napi rutinmunkát kevésbé bosszantóvá.

Az egyik legáltalánosabb példa a MI felhasználására a modern irodai környezetben az optikai karakterfelismerő (OCR) szoftverek. OCR - a gépelt vagy nyomtatott képek (szkennelt, vagy fotó) átalakítását jelenti olyan szövegformátumokká, mint pl. a .doc vagy PDF. Ez a technológia lehetővé teszi papír dokumentumok (pl. megállapodások, szerződések, jelentések, számlák, stb. egyszerű visszanyerését, keresését vagy archiválását. Az OCR szoftvereket kiterjedten használják a banki, jogi és államigazgatási területeken valamint a vállalati szektorban de a kis- és közepes vállalatoknál egyaránt.

Az ABBYY mint a világ egyik vezető dokumentum-felismerésre, adatkezelésre és nyelvi feldolgozásra szakosodott vállalata ezen technológiát építi be az ABBYY FineReader 14 "mindent az egyben" OCR és PDF szoftverébe. Mesterséges gondolkodó és gépi tanulási algoritmusok használatával éri el a bámulatba ejtő 99,8% felismerési pontosságot.

Az OCR szoftver képes a szkennelt, vagy fényképezett dokumentumokat szerkeszthető formátumokba (Word, Excel, PowerPoint és számos egyéb) átalakítani. Képes észlelni 192 nyelvet és vonatkozó szótártámogatással rendelkezik a legnépszerűbb nyelvek esetén. A szoftver megtartja a dokumentumok eredeti formázását, amely azt jelenti, hogy a felhasznált betűtípusok, láb- és fejlécek, oldalszámozás meg fog egyezni az eredetivel.

Ha PDF állományokkal dolgozik, a Word dokumentumokkal azonos módon a szoftver lehetővé teszi a PDF állományokban kiemelések, jegyzetek és megjegyzések létrehozását. Lehetőséget nyújt továbbá a PDF szövegének szerkesztésére, a képek módosítására, oldalak hozzáadására, eltávolítására vagy elforgatására. Az összes szükséges PDF-kezelő funkció egyetlen eszközben itt van.

A FineReader 14 rendelkezik egy egyedi és igen hasznos tulajdonsággal - lehetővé teszi egy dokumentum két változatának összehasonlítását mindössze egy kattintással. Például ha egy aláírt szerződést össze kell hasonlítani az eredeti Word dokumentummal. Nem probléma! A program megmutatja a szövegeltéréseket a dokumentumok között, és kiemeli a vonatkozó változtatásokat.

A mesterséges intelligencia költséget takarít meg a cégek számára. Az OCR szoftver megszünteti az időigényes újra gépelést vagy az unalmas soronkénti dokumentum-összehasonlítást. Egy átlagos 50 alkalmazottat foglalkoztató európai vállalatnál évente több mint 8500 EUR összegű költség merül fel a dokumentumok újra gépelésével vagy digitalizálásával kapcsolatban. Az MI-vel és a megfizethető árú OCR-rel ez a költség nagyságrendekkel csökkenthető.

Az MIT Technology Review szerint, az olyan cégek, mint az Amazon, a Baidu és a Huawei főképpen a modern technológiák és szoftverek alkalmazása miatt emelkednek ki a versenyből. A mesterséges intelligencia már nem egy szlogen, üzleti szükségszerűséggé vált. Nem a gigantikus vállalatok kiváltsága többé. Szoftver eszközök tucatjai találhatók a piacon, amelyek már egy kisvállalat számára is elérhetőek.
Kipróbálhatja a mesterséges intelligenciát saját üzletmenetében - töltse le a FineReader 14 ingyenes próbaverzióját. Hagyja rá az unalmas napi rutinmunkát!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.