Hogy azonosítsunk egy gátlástalan partnert, amikor szerződés aláírásra kerül a sor?



|

Egy szerződés sokszor hosszú folyamat eredménye és számtalan változat születik az aláírás előtt. Ha tudni akarjuk, hogy tényleg azt írjuk alá, amiben végleg megállapodtunk, akkor annak kiderítése nem mindig egyszerű.

Ha irodában dolgozol, biztos kaptál már olyan fontos dokumentumot (például aláírt szerződést), amit ellenőrizni kellett, hogy a szöveg azonos-e az eredeti megállapodásban szereplővel. Vajon mit csináltál ilyenkor? Mivel ez fontos, ezért az idődet nem kímélve, más munkáidat legalább fél órára félretéve (feltéve, hogy a szerződés kellőképpen rövid volt), gondosan, soronként átolvastad mind az eredeti megállapodás szövegét, mind az aláírt szerződést, keresve a különbségeket. Határozottan időt rabló, fáradságos és messze nem a legizgalmasabb munka.

Azonban gondold meg a következőt: még ha oda-vissza át is nézted a két szöveget, bizonyos vagy benne, hogy nem hagytál ki valamit véletlenül?

Mindezek a gondok tökéletesen tovaszállhatnak életedből, ha van egy szoftvered, amely összehasonlítja a szövegeket és jelöli, és megmutatja a különbségeket. A FineReader 14 Corporate ill. Enterprise pontosan ilyen eszköz. Az új dokumentum-összehasonlító funkció segítségével megtalálhatóak a különbségek egy dokumentum két példánya között, legyenek azok tetszőleges formátumúak: Word file, bármilyen típusú PDF, akár szkennelt képállomány is! Ez azt jelenti, hogy legyen akár két nyomtatott példány a dokumentumokból, a FineReader 14 összehasonlítja* azokat, órák helyett néhány pillanat alatt.

A következő videóban megtekinthető az eljárás:

A FineReader 14 kihagyja a lényegtelen változásokat és különbségeket a formázásban (oldaltükör, formázás, szóközök, stb.). Csak a tartalmat érintő változásokat emeli ki. Lehetővé teszi, hogy csak azokra a változtatásokra koncentrálj, melyek számítanak, ezzel is további időt takarítva meg.

Hogy még könnyebb legyen az elemzés, a különbségek kiemelésekkel jelennek meg mindkét dokumentumban, valamint belekerülnek egy különálló jelentésbe. Ebben a jelentésben azonnal látható mi került törlésre/kiegészítésre. A jelentés elmenthető fájlként és megosztható a kollégákkal is.

A FineReader 14 Corporate 35 nyelven képes a dokumentumok összehasonlítását elvégezni, beleértve a magyar nyelvet is. Töltsd le a FineReader 14 próbaváltozatot, hogy meggyőződhess az összehasonlítás pontosságáról és azonnal elkezdhesd megtakarítani a dokumentumok összehasonlítására szánt óráit!

* A dokumentumok összehasonlítása funkció csak az ABBYY FineReader 14 Corporate és Enterprise változataiban érhető el és nem része a termék Standard változatának.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.