Acer Aspire R11: érintős minilaptop megfizethető áron



|

Táblagépként is használható a Windows 8.1-es eszköz.

A belépőkategóriás laptopokkal és táblagépekkel rendszeresen szemezgetők valószínűleg jól ismerik az Acer nevét, hiszen a vállalat hazánkban is évek óta minden árkategóriában képviselteti magát, a belépőszintű eszközök terén pedig különösen széles a kínálata. A következő napokban újabb felettébb érdekes notebookot dob piacra a vállalat: a hibrid Aspire R11 lényegében egy mini noteszgép és táblagép egyben, természetesen Windows 8.1 operációs rendszerrel előtelepítve. A termék bruttó ára modelltől függően 139 900 vagy 149 900 forint lesz.


Laptop és táblagép egyben

Az Acer Aspire R11 legnagyobb dobása az árkategóriájában, hogy alapvetően egy laptopról van szó, azonban a fedlapot ki lehet dönteni 360 fokban, ilyenkor táblagépként használható. Természetesen a kialakítás lehetővé teszi a sátor és kijelző módokban való használatot is, ezek elsősorban a videók megtekintésekor jöhetnek jól.


A hardver multitouch érintőkijelzője 11,6 colos és 1366×768 pixel felbontású, az árból sejthetően TN panel van benne. A felbontás nem feltétlenül tűnik acélosnak, azonban a kijelző méretét figyelembe véve nem jelentős probléma a Full HD hiánya. Megemlítendő, hogy a panel támogatja a gyártó BluelightShield technológiáját, amely megpróbálja csökkenti az emberi szemet fárasztó és károsító hullámhosszú fények kibocsátását. Az LED-es világításból érkező ultraibolyát például 18 százalékkal csökkenti a technológia.


Az Acer Aspire R11 lelkét a Braswell családba tartozó Intel Celeron N3150 vagy Intel Pentium N3700 processzor adják. Mindkettő modell négymagos, 14 nanométeres gyártástechnológiájú, a TDP-jük 6 Watt, a grafikus alrendszerük pedig az Intel HD Graphics. Mindebből fakadóan nem kell arra számítani, hogy az újabb játékok és egyéb erőforrásigényes alkalmazások futni fognak az R11-en, viszont netezésre, irodai programok futtatására és videózásra teljesen elég a teljesítményük. A rendkívül alacsony TDP előnye, hogy az R11 teljesen passzív hűtést kaphatott, így az egész konstrukcióban az 500 gigabájtos merevlemez az egyetlen hangot kiadó komponens.


Elvileg lesz majd 1 terabájtos merevlemezzel szerelt modell is, egyelőre ismeretlen felárért (feltehetően pár ezer forint pluszért) cserébe, bár a többség számára ennél a gépnél feltehetően az 500 GB is bőségesen elég lesz. Úgy tűnik gyárilag SSD-vel szerelt verzió nem lesz kapható. Ez lelombozó lehet egyesek számára, ám remekül ellensúlyozza a helyzetet, hogy az Acer a szokásos 1 év helyett 2 év garanciát vállal az Aspire R11-re. Az Acer Aspire R11 modellek közt a processzoron túl egyetlen különbség van: az olcsóbbikba 4 GB, míg a drágábbikba 8 gigabájt DDR3 memória került.


Az Acer Aspire R11 további fontosabb specifikációi: 4 cellás akku (normál használat mellett olyan 7-8 órás üzemidő), Bluetooth, Wi-Fi, USB 2.0 és USB 3.0 kapuk, RJ-45 bemenet, HDMI, SD kártyaolvasó, kombinált audio jack, webkamera, 1,58 kilogrammos súly és 285 × 202 × 27,4 mm-es méret.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.