Acer Liquid Jade S: nyolc mag a középkategóriában



|

LTE modem, 2 GB RAM és 13 megapixeles kamera került a megfizethető mobilba.

Az elmúlt körülbelül két évben az Acer nagy mértékben bővítette a mobiltervezéssel foglalkozó üzletágát. Úgy tűnik lassan beérik a befektetés gyümölcse, hiszen a gyártó mostanra számos jól pozicionált készülékkel van jelen a piacon, ráadásul egyes modellek mellé hozzáadott értékként még ingyen offline navigáció is jár.


A vállalat stílusosan tett pontot az idei év végére, méghozzá az Acer Liquid Jade S okostelefon bejelentésével. A modell alsó-középkategóriás, 2014. december 18-án elsőként Tajvanon válik elérhetővé, méghozzá átszámítva olyan 55 ezer forintos kártyafüggetlen áron. Az európai forgalmazás kapcsán egyelőre nincsenek konkrétumok, ám valamikor a jövő év első felében jó eséllyel elérhetővé válhat a Vén Kontinensen.


Nyolc mag a középkategóriában

Az Acer Liquid Jade S az árkategóriájában könnyen képes megszorongatni a riválisokat. A gyártó megszokott stílusjegyeit magán hordó készülékbe 5 colos és 1280×720 pixeles érintőkijelző került (294 PPI), ráadásul Gorilla Glass 3 által védett IPS panelről van szó, azaz  nem spóroltak a védelmen és képminőségen a mérnökök. A telefon előlapi kamerája 5 megapixeles, míg a hátlapi képalkotó egysége 13 megapixeles. A fő kamera autófókuszos és LED-vakus, videót legfeljebb 1080p-s felbontásban lehet rögzíteni a segítségével.


A videórögzítésből sejthetően a modell nem elgyötört lelkileg, köszönhetően a MediaTek MT6572M lapkakészletnek és 2 GB memóriának. A telefonban nyolcmagos és 1,5 gigahertzes processzor teszi a dolgát (Cortex-A53 architektúra), a kijelző meghajtásáról pedig egy kellemesen izmos Mali-T760MP2 grafikus chip gondoskodik. Ha nem lesznek szoftveres problémák, akkor ezen a hardveren hasítania fog majd az Acer egyéni felületével is felturbózott Google Android 4.4.4 operációs rendszer.


A kommunikáció terén szintén szolgálhatunk örvendetes hírekkel. A mobil természetesen rendelkezik a kötelező Bluetooth 4.0 – Wi-Fi 802.11n – A-GPS triumvirátussal, mobilnetezni viszont nem csak HSPA+ hálózatokon lehet vele, támogatott az LTE is. 3G esetében a maximális le-és feltöltési sebesség 21 / 5,76 Mbps, míg 4G-n akár 150 / 50 Mbps tempóval is kommunikálhat a telefon.


Az Acer Liquid Jade S tárolókapacitásban sem szűkölködik: a beépített háttértár összesen 16 GB adatot képes megőrizni, a készülék maximum 32 gigabájtos microSD-vel bővíthető. A kártyáknál tartva a telefon dupla SIM-es, azaz egyszerre akár két szolgáltató hálózatán is jelen lehet vele a tulajdonos.


Nem érheti kritika a mobil méreteit és súlyát: a zsebben 143 × 69 × 7,8 mm helyet igényel, a nem cserélhető 2300 milliamperes akkujával együtt 116 grammot nyom.


Jól hangzik

Ennyi pénzért cserébe akad még egy kis hab a tortán, ugyanis az Acertől megszokott módon a telefonba Dolby DTS hangzásjavítás került, amely fülhallgató és beépített hangszóró használata esetén egyaránt próbálja jobb minőségűvé varázsolni a rádióadásokat, a zeneszámokat, és a videók hangját.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.