Hirdetés

30 dollárért bármelyik kulcs nélküli autó feltörhető



|

Egy 30 dolláros hardver bármilyen kulcs nélküli autóval vagy garázzsal megbirkózik.

Hirdetés

Miután manapság már az autókat sem valami nehéz meghackelni, nem túl meglepő, de Samy Kamkar megoldotta, hogy könnyű legyen feltörni a kulcs nélküli autókat és garázsrendszereket is. 

Hirdetés

A Rolljam nevű eszköz bármilyen vezeték nélküli rendszert feltör, amit autó- és garázsgyártók csinálnak. A gyártók az ugrókóddal védekeztek a hackeker ellen, amikor azok kitalálták a kezdetekben, hogyan lehet a vezeték nélküli kódokat ellopni.

Az alapelv az, hogy a távirányító vagy kulcs minden egyes alkalommal más kulcsot küld a rendszernek, így minden csak egyszer használható - a támadók pedig pofára esnek. 

A Rolljam viszont három rádióval megkerülte ezt a rendszert. Amikor az áldozat kinyitná az autót, a Rolljam megzavarja az adást, és rögzíti a kódot, ami nem jut el az autóhoz.

Mivel ebből semmi nem látszik, a tulajdonos mégegyszer megnyomja a gombot. A Rolljam ezt is elfogja, viszont továbbküldi az első kulcsot az autónak. 

Mivel az autó kinyílik, az áldozat semmit sem sejt. A hacker viszont a második, meg nem kapott kóddal bármikor ellophatja az autót. Ha a támadó közel van, folyamatosan lophat magának kódokat, 30 dolláros eszkövével. A folyamat teljesen automatizált. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.