Hirdetés

A HERE vezeti majd a robotautódat



|

A cég feltérképezné a világot, és nyíltan elérhetővé tenné az adatokat.

Hirdetés

A régebben a Nokia részeként működő HERE Maps még augusztusban került az Audi AG, a BMW Group és a Daimler AG közös tulajdonába, 3 milliárd dollárért cserébe. Most a cég rákapcsolt. 

Hirdetés

A HERE felgyorsítaná a világ feltérképezését, majd nyíltan elérhetővé tenné az adatokat. A cél a nagyfelbontású térképek megalkotása, amelyek lehetővé teszik majd a robotautók önálló közlekedését. 

A cég szerint a térképadatok nem csak emberi használatra alkalmasak, a gépek ugyanis képesek lehetnek ezeket nagy mennyiségben feldolgozni. 

A valósidejű térképadatok a HERE szerint rengeteg technológiát képesek kiszolgálni, és másodpercalapú betekintést adnak a világ városaiba és úthálózataiba. 

A helyalapú szolgáltatások alapját képező rendszer az emberek és a cégek mobilitását is nagyban fokozhatja. 

A valósidejű térképek fejlesztéséhez a cég anonim adatokat gyűjt majd az Audi, a BMW és a Daimler autóitól. A jövőben nyílt platformként mindenkit ki akarnak szolgálni, ami a felvásárlás után sokakat meglepett. 

Ha sikerül elérni a kitűzött tempót, a Google hatalmas riválist kaphat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.