Hirdetés

Az autó megérzi, ha a vezető ivott



|

A Nissan az ittas vezetőket korlátozó rendszerrel kísérletezik járműveiben.

Hirdetés

A japán vállalat összesen három hi-tech megoldással szerelte fel kísérleti járművét. Ezek közül a legfontosabb az a szerkezet, amely a sofőr izzadságában lévő alkohol mennyiségét méri. A négy szenzor közül kettő található az első ülések fejtámaszában, egyet a hátsó ülés fölé építettek. A negyedik a sebességváltón kapott helyet, ennek megérintése nélkül pedig nehéz elindulni egy kocsival. Ha a rendszer magasnak találja az izzadságban az alkohol mennyiségét, a Nissan járművének navigációs képernyőjén üzenet jelenik meg: "The sensor has detected alcohol from your palm. You cannot use the shift. Please refrain from driving by yourself."

 

 

alkohol.jpg
 

 

 

Az egyik megoldás figyeli a vezető szemmozgását is, és ha a fáradtságtól elaludna, figyelmeztet >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.