Hirdetés

Az autó motorháztetejéhez ragasztana a Google



|

Nem világos, hogy mennyire életszerű a vállalat elgázolt gyalogosokat védő szabadalma.

Hirdetés

A Google kiválóan teljesítő önvezető autóinak vezérlőszoftvere a biztonságos közlekedésre helyezi a hangsúlyt, a lehető legnagyobb hatékonysággal próbálja elkerülni a baleseteket. A cég persze nem csak az autóban utazókat próbálja óvni, hanem a más járművekkel közlekedőket és a gyalogosokat is.

Hirdetés


Az összes óvintézkedés ellenére természetesen előfordulhat, hogy az önvezető autónak nem sikerül megelőznie a baleseteket, így vállalat új módokat kíván találni a károk minimalizálására. A Google most kapott ennek kapcsán egy új szabadalmat, az ötlettel a járókelőket védené gázolás esetén. A szabadalom szerint az autó elejét bekennék valamiféle ragasztóval, így egy gyalogos elütése esetén a pórul járt személy egyszerűen ráragadna a motorháztetőre, mint a bogarak a légypapírra. Ez megakadályozná, hogy a gyalogos leröpüljön a motorháztetőről, ezzel remélhetően csökkentve a sérüléseit. A ragasztót egy könnyen törő felület védené az időjárás viszontagságaitól, a portól és hasonló tényezőktől.



Nem gondoljuk, hogy ezt a szabadalmat valaha is felhasználnák a céljára. A Google saját bevallása szerint sem feltétlenül előnyös a szerencsétlenül járt embereket ragasztani a motorháztetőre, a körülményektől függően ugyanis jobban járhatnak a lepattanással. Ezen felül a ragasztó erőssége is vita tárgyát képezheti: elég erősnek kell lennie a súlyosabb járókelők felragasztásához, de nem lehet túlságosan erős, ugyanis akkor nehezen lehetne leszedni a járókelőket a karosszériáról. Ez különösen problémás lehetne, ha töréseket szenvedtek, vagy egyéb okból nagy fájdalmaik vannak.


(Forrás: Neowin, U.S. Patent Office)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.