Hirdetés

Brutális bírságot kapott a mobilozókat zavaró autós



|

Jelzavaró berendezéssel büntette a telefonozó sofőröket egy floridai férfi.

Hirdetés

A vezetés közben mobilozók súlyos közlekedésbiztonsági problémát jelentenek, így a világ jókora részén már betiltották a mobilok kocsikázás közbeni nyomkodását, az érintettek legfeljebb headset vagy kihangosító segítségével telefonálhatnak. Persze nem mindenhol tiltják ilyen szigorúan a mobilozást, az USA Florida államában például kizárólag a vezetés közbeni SMS-ezés szabálysértő, a telefonálás módja kapcsán semmiféle megkötés sincs. Egy helyi férfinak annyira elege lett a helyzetből, hogy még 2012-ben beszerelt a Toyota Highlanderének anyósülése alá egy nagy teljesítményű jelzavaró berendezést.

Hirdetés


Jason Humphreys részben sikerrel járt az önbíráskodásban, az autójának jelentős sugarú körzetében majdnem 2 éven keresztül zavarta a mobiltornyok jeleit. A tantusz leesése után az USA távközlési hatóságának szakemberei a rendőrséggel együttműködve napokig vadásztak rá, némi időbe tellett beazonosítaniuk a 4-es számú államközi út mentén naponta 1-2 alkalommal üzemzavart okozó járművet.


(A kép csak illusztráció)


A távközlési hatóság most véglegesítette a jelenleg 62 éves Humphreys büntetését: 48 ezer dollárt, azaz nagyjából 13,5 millió forintot kell fizetnie a rádiójelek zavarásáért. A büntetés részben azért ennyire szigorú, mert a hatóságok - például a mentők, a rendőrség, a tűzoltóság - kommunikációját is zavarta a férfi.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.