Hirdetés

Büntet a Tesla, ha feleslegesen foglalod a töltőállomást



|

Percdíjjal próbálják elvenni azok kedvét, akik töltés után még órákig ott parkoltatják a kocsit.

Hirdetés

Az országszerte megtalálható Supercharger állomásoknak köszönhetően elméletileg egészen kellemes helyzetben vannak az amerikai Tesla tulajdonosok. Az emberi tényező azonban itt is közbeszólt már, egyre többen panaszkodnak arra, hogy nem tudják feltölteni autójukat a mások által hátrahagyott kocsik miatt. A cég a legfrissebb hírek szerint büntetéssel próbálja jobb belátásra bírni a felelőtlen sofőröket.

Hirdetés

Elon Musk Twitter bejegyzésében már december 11-én elmondta, hogy tisztában vannak a problémával, azóta pedig a megoldás is körvonalazódott. A felhasználók nem sokkal a töltés vége előtt, illetve a befejezésekor is értesítést kapnak telefonjukra, innentől kezdve 5 percük van, hogy elhagyják a Supercharger állomást. Késlekedés esetén büntetést számol fel a Tesla, az Egyesült Államokban ez percenként 0,4 dollár, Kanadában pedig 0,5 dollár.

Az extra terheléssel akkor is számolni kell, ha az időtúllépés pillanatában van másik szabad hely a töltőállomáson, befizetni pedig a szervizközpont legközelebbi meglátogatásakor kell. Magyarországon persze továbbra sem kell ilyen problémáktól tartanunk, a kormány tervei szerint ugyanis 2018-tól fizetős, versenypiaci szolgáltatássá alakítanák a villanyautók feltöltését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.