Hirdetés

Egy laptoppal percek alatt ellopják az autódat



|

A houstoni banda fél év alatt harminc Jeep és Dodge modellt lovasított meg.

Hirdetés

A houstoni hatóságoknak a napokban sikerült elkapniuk azt a bandát, akik a Fiat Chrysler Automobiles által gyártott járművekre specializálódtak. A két férfi hat hónap leforgása alatt harminc autót lopott el a városban, mielőtt őrizetbe vették volna őket, ehhez pedig csupán egy laptopra volt szükségük.

Hirdetés

Miután feltörték az ajtót, vagy egyéb módon bejutottak a járműbe (jellemzően egy Jeep vagy egy Dodge volt a célpont), a számítógéppel a rendszerre csatlakozva kulcs nélkül beindították a motort. Egy ilyen akciójuk átlagosan 6-13 percig zajlott, az ügyben pedig már a nemzetbiztonság is vizsgálódik, az általuk használt szoftvert ugyanis közel 100 hasonló bűncselekménnyel hozták összefüggésbe.

A rendőrség szerint nagyon nehéz védekezni az újfajta lopások ellen, ezt a bandát is csak azután sikerült elkapniuk, hogy néhány hónappal ezelőtt egy térfigyelő kamera véletlenül rögzítette őket. A helyzet komolyságát jelzi, hogy a Fiat Chrysler Automobiles nemrég komoly jutalmat ajánlott fel a szoftverük sebezhetőségeit feltáró fehérkalapos hackereknek, miután még tavaly valaki távolról teljesen átvette az irányítást egy Jeep Cherokee felett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.