https://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=29047393&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1

Ezért lesz jobb a sofőr nélküli autóktól

|

A sofőr nélküli autók több téren is előnyt jelentenek.

Hirdetés

Egyelőre még meglehetősen sokan rettegnek a sofőr nélküli autóktól, és a szuperautók szerelmesei mellett többek között a politikusokat is ide kell sorolni. Azonban bármennyire is félnek ezek az emberek az emberi irányítás elvesztésétől, a bonyolult algoritmusok által automatikusan irányított járművek azért előnyöket is képesek felmutatni. Elsőre itt persze mindenkinek a totyogó szerencsétlenek jutnak az eszébe, de vannak további tényezők is. 

Hirdetés

 

Biztosítás

Hirdetés

Az első vita egy balesetnél akkor kezdődik, amikor meg kellene egyezni, hogy pontosan mi is történt az előbb. Még ha ez sikerül is, a biztosító akkor is okozhat kellemetlen perceket, amikor az ügyintézésre és a javításokra kerül a sor. A sofőr nélküli okosautók világában nehéz lenne bármelyik résznél is fennakadásokba ütközni, a járművek szenzorai és rendszerei ugyanis meglehetősen tárgyilagos vallomásokkal szolgálnának. 

 

Nyugodt utazás

 

Oktatók

Hirdetés

Ahogyan múlnak az évek, mindenki elkezd nosztalgiázni a középiskoláról és az egyetemről - az autós oktatójáról viszont általában nem. A szakmának persze nem kedveznek a sofőr nélküli autók, a kevésbé versenyőrültek azonban örülhetnek: a jövőben elég lehet becsatolni az övet, és megnyomni a Start gombot. 

 

Jelzőtáblák

Hirdetés

A jelzőtáblák sok embernek okoznak fejfájást, ha egyáltalán eszükbe jut, hogy észre kellene őket venni. Egy autópályán a sebesség, máshol a figyelmetlenség lehet a gond, míg az elsőbbségadás kötelező táblánál a tapasztalat és az odafigyelés hiánya is problémás lehet. A sofőr nélküli autóknál mindez nem lehet probléma, hiszen azért dolgoznak rajtuk annyit, hogy bármelyik tömött, bonyolult kereszteződésen átjussanak gyorsan, egyszerűen és szabályosan. 

 

Nem gond az olvasás

 

Az őrültek

Hirdetés

Nem kell bemutatni azt a sofőrtípust, amelyiket ha szabályosan elkezdjük előzni, azért is a gázra lép, és a villamos alá lök. Miközben sokan szórakozásból nézik az orosz "road rage" videókat a YouTube-on, a helyzet körülöttünk is válhat hasonlóan veszélyessé. A sofőr nélküli autók ezt a tényezőt is kiiktatják, ha pedig egy őrült mégis villogni akar, akkor elég nevetségesnek tűnik majd az automatizált járművek között. 

 

Gyorshajtás

Mindenki oda akar érni a lehető leghamarabb, amikor valahová elindul. Azonban nem lesz kit megbüntetni gyorshajtásért, amikor a sofőr nélküli autók döntik el, hogy épp mennyivel közlekedhetnek egy útszakaszon. Mivel a reakcióidejüket semmi nem befolyásolja, és egymással összehangoltan is közlekedhetnek, ezért a jelenlegi sebességkorlátozások idővel értelmüket vesztik. 

 

A jövő autója?
Hirdetés

 

Taxik

A taxik és az Uber idővel szintén feleslegessé válhatnak, hiszen elegendő lesz az okostelefonon egy gombnyomással megkérni az autónkat, hogy jöjjön értünk, és vegyen fel. Még a taxissal sem kell vitatkozni. 

 

Hirdetés

A fenti felsorolás természetesen a gyerekcipőben járó technológia elérhető előnyeire koncentrált. Szerintetek mi jó még benne? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.