Hirdetés

James Bond legkirályabb járművei



|

Az új Aston Martin mellett voltak régiek és más remek járművek is a 007-esek életében.

Hirdetés

Korábban megmutattuk, hogy James Bondnak milyen egyedülálló és szuper Aston Martinja lesz a következő filmjében, a Spectre-ben. Most nézzük meg, hogy a 007-esnek milyen más nagyszerű járművei voltak a korábbi filmekben. 

Hirdetés

 

Aston Martin DB5

A Bond-autók legnagyobb ikonja az eredeti Aston Martin DB5, ami az 1964-es Goldfingerben debütált. Azóta többször is a 007-es kedvenc járműve volt, és a Casino Royal mellett a Skyfallban is megjelent. 

 

Aston Martin DBS

A Quantum csendje ugyan nem volt a legjobb Bond-film, de a nyitójelenet az egyik legjobb autós üldözést adta, amit a filmsorozattól kaphattunk. Az erőszakos hajsza sajnálatos áldozata egy Aston Martin DBS lett. 

 

Motorok

Skyfall, A holnap markában, Aranyszem. Néhány azok közül a filmek közül, ahol Bondnak épp nem volt autója, és egy motorral oldotta meg a száguldást. 

 

Lotus Espirit S1

A kém, aki szeretett engem - ebben a filmben debütált az emlékezetes kétéltű Lotus, amely a mai napig sokak szívét megdobogtatja. Elon Musk majdnem 1 millió dollárt költött el rá 2013 októberében. 

 

Aston Martin V8 Volante

Az 1987-es Halálos rémületben című filmben a V8 Volantét téliesítették a filmnek megfelelően, illetve egy önmegsemmisítő gombbal is felturbózták. A képen a télies módban látható az autó. 

 

Little Nellie

Bond gyrokoptere még 1967-ből való, és maga a kitalálója, Ken Wallis repült vele a Csak kétszer élszben. 

 

Bathosub

A Gyémántok az örökkévalóságnak című alkotásban volt látható ez az érdekes jármű, ami újabb példája annak, hogy az autók mintájára utaznánk valamivel vízen és levegőben. 

 

Jaguar XKR, Chris Corbould mellett

Chris Corbould igazi Bond-veterán, és miközben több alkalommal is számos feladatot ellátott a 007-es projektekben, addig most a Star Wars Episode VII speciális effektjeiért is ő felel majd. A felturbózott Bond-autókból is sokat köszönhetünk neki. 

 

Aston Martin V12 Vanquish

Nem is akármilyen, ugyanis a motorháztetőre került azért gépfegyver is. 

 

Bombardier MX Z-REV ski-doo

A Halj meg máskorban sok volt a hó és a jég, és így magától értetődő, hogy Bondnak kellett valami egyedi gép, amivel a havon is menekülhet. 

 

Q Boat

1999-ben láthattuk A világ nem elég című filmet, amiben a Q Boat a Temzén mutatta meg, hogy mit is tud a nyitójelenetben. 

 

AgustaWestland helikopter

A Skyfallban használták többek között az AgustaWestland egyik helikopterét, pontosabban annak egyharmad méretű modelljét. Az Angliában működő gyártó büszkén szolgálja ki a James Bond-filmeket. 

 

Tömegközlekedés

James Bondnak néha az igazolványára is szüksége volt már, hiszen előfordult, hogy a hétköznapi emberekhez hasonlóan tömegközlekedéssel is utazott. 

 

Bell Textron jet pack

Amikor az 1965-ös Tűzgolyóban felbukkant ez a jet pack, sokan azt hitték, hogy a jövőben ilyenekkel közlekedhetünk. Okosóra és robotautó van, ennek az elterjedésére még várni kell. 

 

Szerintetek melyik volt a legjobb Bond-film?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.