Hirdetés

Jön a sofőrmentes Google autó



|

Jogi akadályok hátráltatják a vezető nélküli járművek terjedését.

Hirdetés

Évente egy városnyi ember hal meg figyelmetlenségből, a sofőr mulasztásából következően. A Google már évek óta nem csak a Street View-hoz használ kocsikat, dolgozik az automatikus autó projektjén, mely kiküszöböl az emberi tényezőt. A munka sokat haladt előre, de nem csak a feladat komplexitása gátolja a teljes sikert, megoldatlan jogi kérdések is szegélyezik az utat.

 

 

Eddig a Google kísérleti autója 200 ezer balesetmentes mérföldet tudhat maga mögött, ami már magában jelentős eredmény. Vannak persze még ki nem dolgozott technikai részletek, például, hogy miként ismerje fel az autó a rendőri intézkedéseket, de idővel ezek sem maradnak megoldatlanok. Ezzel párhuzamosan az újdonságtól egyelőre ódzkodó közlekedési hatóságok vagy akár a biztosítótársaságok bevonása nélkül – a jelenleg az automatikus közlekedési eszközökre nem felkészített jogi szabályozás miatt – érdemben nem indulhat meg a technológia a mindennapi élet és a tömegek irányába. Testvérlapunk, a Computerworld cikke részletesen számol be az autógyártók és a Google küzdelmeiről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.