Hirdetés

Közeledik az NVIDIA Tegra-Next lapkája



|

Augusztusban mutatkozik be az új NVIDIA chip.

Hirdetés

Az okostelefonok és a táblagépek gyártóinak a körében annyira nem népszerűek az NVIDIA chipjei, mint néhány éve, de azért a Tegra processzorokat nem szabad leírni. Ilyen van például az NVIDIA Shield Android TV konzolban, illetve az okosautókba is ilyeneket szán a gyártó. 

Hirdetés

Az NVIDIA hamarosan útjára indítja a következő-generációs Tegra chipet - a Tegra-Next SoC-ről Andi Skende beszél majd az augusztus 22-i Hot Chips konferencián. 

Sajnos egyelőre csak ennyi biztos, illetve az, hogy a MediaTek és a Samsung képviselői is jelen lesznek az eseményen - ők a MediaTek Helio X20-as processzorról és az Exynos-M1 egyedi processzormagjairól beszélnek majd. 

Még nem tudni, hogy az NVIDIA a mobilpiacra szeretne betörni a chippel vagy pedig más irányba nyitna. Idén már megmutatták például a Drive PX 2 autós számítógépet, amelyben állítólag egy következő-generációs, Parker Tegra chip lesz. 

A Parker kódnevű lapka 6 processzormaggal és Pascal grafikával operál majd. A CPU négy ARM Cortex-A57-es magot és két egyedi, Denver2 architektúrás magot biztosíthat.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.