Hirdetés

Larry Page repülő autók fejlesztését pénzeli



|

A Google társalapítója állítólag 100 millió dollárt fektetett két startupba.

Hirdetés

Hatalmas sztorival rukkolt elő a Bloomberg, a neves kiadvány értesülései szerint ugyanis Larry Page két repülő autók létrehozásával foglalkozó startupot is pénzel. A nagy csendben tevékenykedő cégek együttesen állítólag olyan 100 millió dollárt kaptak a Google társalapítójától. Átváltva sem könnyebb elképzelni az összeget, olyan 27,5 milliárd forintról van szó.


Hirdetés


A startupok a Zee.aero és Kitty Hawk névre hallgatnak, az Google amerikai főhadiszállásának közelében székelnek. Egyelőre nem világos, hogy konkrétan Page tulajdonában állnak-e, de az biztosnak tűnik, hogy a férfi saját vagyonából kapták a befektetést, semmilyen szinten sem állnak kapcsolatban a Google-lel vagy az Alphabettel. Sőt: még egymással sem, Page valójában két egymással rivális céget finanszíroz egyszerre.



Larry Page elméletileg olyan 2010 környékén kezdte el pénzelni a Zee.aerót, míg a Kitty Hawk pár évvel később jelent meg a színen. Page állítólag kikötötte a startupoknál, hogy titokban kell tartaniuk a finanszírozásukban való szerepvállalását, különben elzárja a pénzcsapot. A már befektetett összegből ítélve nem valószínű, hogy tényleg betartja az ígéretét.


(Forrás: Bloomberg, Geek.com | Nyitókép: Robert Scoble)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.