Hirdetés

Már légszennyezettséget is mérnek a Google autói



|

Nagyra törő célokat valósíthat meg a Google az Aclima segítségével.

Hirdetés

Ha egy város tudja, hogy mely területeinek a levegője nagyon szennyezett, akkor ott parkokkal, fákkal javíthatja a helyzetet, esetleg a forgalmi lámpák átvariálásával. Ehhez nyújt segítséget a Google Earth Outreach programja. 

Hirdetés

A Google az Aclima nevű amerikai startuppal együttműködve olyan szenzorokat épített a Street View-autókra, amelyek a levegő minőségét figyelik. Denverben egy hónap alatt több mint 150 millió adatpontot gyűjtöttek össze. 

Az érzékelők a belégzésre veszélyes anyagok szintjét mérik, a cél pedig az, hogy ezekhez az adatokhoz a kormányzatok és a lakosság is hozzáférjen. 

 

 

Emellett azonban a Google másra is fel tudja majd használni az adatokat. A Google Maps például könnyedén elirányíthatja a szennyezett területekről az autósokat és a gyalogosokat.

Még jobb, hogy a robotautók az utasok és a környezet védelme érdekében könnyedén tudnak majd úgy cirkálni, hogy elkerülik ezeket a területeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.