Hirdetés

Mától Budapesten is működik az Uber



|

Az UberX hazai indulásával Budapesten is elérhető a telekocsi utazásmegosztó szolgáltatás.

Hirdetés

Az Uberről régóta olvasunk és hallunk, de igazából nem vártuk, hogy túl hamar eljut Magyarországra is. Szerencsére a cég kellemes meglepetést okozott, és a mai napon az UberX budapesti, tesztüzemben való elindításával hazánkban is elérhetővé tette a telekocsi utazásmegosztó szolgáltatást

Hirdetés

A gyakorlatban csak egy app kell az okostelefonunkra, amelyben egy gombnyomásba kerül, hogy megtaláljuk a hozzánk legközelebb eső autóst. Az UberX kedvező árú, biztonságos és megbízható fuvarokkal kecsegtet, amellyel összességében jobban járhatunk, mint a tömegközlekedéssel vagy akár egy saját autó fenntartásával a munkába való ingázásra. 

 

Magyar nyelvű app is van

 

Kihasználatlan autók

A statisztikák szerint Budapesten nagyjából 600 000 autó közlekedik nagyon rossz kihasználtsággal. Egy nap egy autót átlagosan 1 órát használunk, és csak 1,5 személlyel - a maradék 23 órában egy helyben állnak a járművek. 

Az UberX hazai elindulásától azt remélik az üzemeltetők, hogy hatékony utazásmegosztó platformot adnak a magyaroknak, amelyeknek hála olyan szinten javulhat az autók kihasználtsága, hogy a mai utazási mennyiséget 150 000 autóval is le lehetne bonyolítani. Természetesen így a dugók mérete és gyakorisága, valamint a légszennyezés mértéke is csökkenhetne. 

 

Infografika

 

Az UberX a gyakorlatban

Maga az UberX egy olyan platform, amely valós időben képes összehozni az önkéntes autósokat az utazókkal. Az Ubernél bárki regisztrálhat, mint autós, amennyiben rendelkezik vezetői engedéllyel, saját tulajdonú gépkocsival, biztosítással, továbbá 21 évnél idősebb és nem volt még büntetve. Az Uber ezután megvizsgálja a regisztrációt, majd adott esetben egy interjút követően biztonsági tréninget is tart a jelentkezőknek. Az utasok a fuvardíjat nem kell, hogy készpénzben egyenlítsék ki, azt a regisztrációkor megadott bankkártyán vagy PayPal-fiókon keresztül lehet kényelmesebben megoldani. 

Az UberX Európában már sok nagyvárosban működik, és bár egyes országokban a taxisok mindenáron szabotálnák a rendszert, az valóban segíthet a forgalom és a környezetszennyezés mérséklésében azzal, hogy fokozza a közlekedés hatékonyságát. Az okostelefonokon keresztül használható platform jelenleg 46 különböző ország összesen 220 városában működik. 

 

Ti izgatottak vagytok az Uber hazai indulása miatt? Kipróbáljátok majd? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.